5 vitamines que has de prendre si ets dóna i tens més de 40 anys

Que el nostre cos ja no és el que era, està clar, però qui diu que hem d’anar perdent qualitat de vida? Per a trobar-nos bé, el més adequat és mantenir un estil de vida saludable, fer exercici, beure aigua, i introduir a la nostra dieta algunes de les següents vitamines i nutrients.

Hem de ser conscients que el nostre cos ja no absorbeix aquests nutrients i vitamines de la mateixa manera, per això, si reforcem la nostra dieta amb aliments que els contenguin, estarem ajudant al nostre organisme a funcionar correctament.

Calci

És un error pensar que només trobem el calci a la llet, ja que també ho trobem en aliments com les sardines, el bròquil, el tofu, els espinacs i molts d’altres aliments beneficiosos. Per què hem de prendre calci? Per mantenir els ossos i les dents fortes, principalment, ja que a partir dels 40 anys les dones comencem a perdre un 1% d’estructura òssia per any.

vitamines

Vitamina B12

A la vitamina B12 l’hem de tenir un afecte especial, ja que manté el funcionament normal de la sang i del cervell. A mesura que ens anem fent adults, l’absorció d’aquesta vitamina – la trobem en tots aquells aliments d’origen animal com la carn, ous, peix i productes làctics – és cada cop més fluixa.

Tot i que mengem aquests tipus d’aliments o d’altres d’origen vegetal que sí que contenguin la vitamina (per a tots aquells que tinguin una dieta vegetariana), és recomanable introduir algun tipus de suplement vitamínic.

Vitamina D

Efectivament, on trobem aquesta vitamina D és al sol. Per què és recomanable prendre el sol? Les deficiències d’aquesta vitamina estan associades a la diabetis, malalties del cor, esclerosis múltiple i està directament vinculada a l’absorció de calci en el cos. Per això és important dedicar una estona del dia a prendre el sol, socialitzar a terrasses o fer un passeig. Sense oblidar de protegir-nos!vitamines

Omega 3

Tot i que l’Omega-3 no és una vitamina, sí que és un nutrient essencial per disminuir la pressió arterial, el colesterol, el risc de malalties del cor, serveix per mantenir la memòria, i un llistat enorme de beneficis.

Els fruits secs són una bona font d’aquest nutrient tan beneficiós, però també el trobem en peixos i verdures de fulla verda. Tot i que, també pots trobar suplements a la Farmàcia Amadó Mollet on t’aconsellarem quina quantitat s’ajusta més a les teves cadències.

Probiòtics

A l’igual que l’Omega-3, els probiòtics no són cap vitamina, però ajuden i beneficien molt el nostre organisme, sobre tot el nostre intestí. Aquest tipus de suplement ajuda a prevenir el risc de patir malalties del cor, diabetis i accidents cardiovasculars. Tot i que els coneixem més en format “suplement”, també trobem aquests probiòtics en aliments derivats vegetals com la soja o el seitan, però sempre en cru.

Tot i que sabem que el cos de les dones ja no és el mateix que quan teníem 20 anys més, hem de fer tot el possible per cuidar-lo, nodrir-lo i fer-lo feliç des de l’interior i l’exterior. Pren nota de tots aquests nutrients i vitamines a l’hora de fer la llista pel supermercat!

vitamines

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *