Tipus i beneficis de la meditació

La meditació és un exercici mental i físic que s’ha practicat durant més de dos mil anys a Àsia i que ara està tenint el boom a Europa i a Espanya, més concretament. Els seus beneficis són amplis, sobretot tenen una gran influència en l’equilibri psicològic de les persones. En els temps que corren, les distraccions i el gran cúmul d’obligacions propicien un gran estrès. Per això, la meditació ha passat a ser l’eina perfecta per relaxar-se i fugir de totes les preocupacions. A continuació tractarem de descobrir quins són els seus beneficis i quins tipus de meditació existeixen.

Beneficis de la meditació

La pràctica constant i l’aprenentatge diari poden influir molt positivament en el nostre benestar. A curt i a llarg termini pots experimentar:

  • Disminució de l’estrès.
  • Augment de la resistència i flexibilitat muscular.
  • Enfortiment de les relacions interpersonals.
  • Millora de la capacitat de concentració.
  • Progrés de la memòria i les capacitats cognitives.

Quins tipus de meditació existeixen?

Meditació de So Primordial

És una tècnica que es centra en els mantres. Els mantres són frases que en ser repetides acompanyen la persona a una fase de relaxació i introspecció, que s’identifica amb l’estat meditatiu. La pronunciació segons cada mantra crea diferents vibracions en les cordes vocals, que produeixen estímuls emocionals molt concrets. Aquest tipus de meditació és apropiada per a aquells que busquen una meditació més estructurada i metòdica.

Meditació Vipassana

És una de les pràctiques budistes més tradicionals. És apropiada per a tota mena d’edats i s’utilitza des que els nens són petits. El seu procés de meditació es centra totalment en la respiració i tracta de percebre totes les parts del cos mentre s’inspira i s’expira l’aire dels pulmons. És molt recomanable per a aquells que tinguin poc temps per a la meditació o per a aquells que comencen.

Meditació Chakra

Chakra significa un centre energètic que es troba en el cos. Tots tenim 7 repartits per tot el cos. Cada un està vinculat a un color o un so. És una tècnica avançada però quan es domina, tant pel que fa a concentració com de posició del cos, pot induir a nivells de meditació molt profunds i agradables.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *