Sopars lleugers i saludables, què he de prendre si vull perdre pes?

Quan arriba l’hora de sopar se’ns acumulen els dubtes: és millor sopar lleuger? Només una peça de fruita? Una amanida? Carn o peix? En el post d’avui ens disposem a solucionar tots els dubtes al voltant de l’hora de sopar perquè aquest contingui tot el que necessites i sigui el més saludable possible.

He d’evitar els hidrats a la nit?

Per començar, recordem que els hidrats són una font d’energia i, ja que després de sopar l’únic que farem serà dormir, no necessitem aquesta quantitat d’energia que el que farà serà acumular-se en forma de greix (la principal font energètica del nostre cos). Per això no és recomanable prendre, per exemple, un abundant plat de pasta o d’arròs abans d’anar a dormir.

Ara bé, sí que podem afegir als nostres plats una petita quantitat d’hidrats integrals per exemple en forma d’arròs saltat amb verdures i una amanida de pasta integral. Sempre que haguem fet exercici i no haguem injerit hidrats al migdia.

Hem de sopar en funció de l’exercici que haguem fet?

És clar! Hem de donar al nostre cos el que necessita, quan ho necessita, i efectivament, després d’haver practicat durant uns 40 o 45′ un esport d’intensitat mitjana o alta, hem de proporcionar-li una quantitat d’hidrats considerable per recuperar aquesta energia utilitzada. A més dels hidrats, també és recomanable incorporar proteïnes com els ous, marisc o formatge fresc per reposar les estructures musculars.

És a dir, si practiquem esport durant el matí, incorpora algun d’aquests aliments al teu sopar per així tenir energia de sobra quan et llevis, per exemple.

És veritat que hem de sopar el més lleuger possible?

No sempre. Tots hem sentit el dit popular que diu que a mesura que avança el dia hem de menjar el més lleuger possible, però això sempre depèn del que fem abans i després de sopar. Si abans de sopar hem fet esport, haurem d’adaptar el sopar per aportar l’energia suficient i les proteïnes per recuperar la massa muscular, si ens anem d’hora a dormir serà millor que sopem el més lleuger possible per tenir una bona digestió, si hem tingut un dia d’excessos al dinar o berenar, ajustarem l’aport calòric per tenir un equilibri entre tots els àpats… Com tot a la vida, es tracta de mantenir un equilibri!

A quina hora hem de sopar?

L’horari europeu és el millor en aquest sentit, ja que es recomana sopar entre les 19 y les 20 hores per així poder anar a dormir a les 22 hores. Si per problemes d’horaris d’escola, feina o gimnàs és impossible, fes un berenar més contundent com un sandwich de pernil dolç, tomàquet i formatge fresc amb una infusió i després sopa només una crema de verdures i un iogurt desnatat, per exemple.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *