Beneficis del Sistema Personalitzat de Dosificació (SPD)

SPD són les sigles del Sistema Personalitzat de Dosificació, un sistema que es va crear per donar resposta a un problema que, malauradament, és força comú en l’administració d’una medicació: bé per oblit o per incapacitat del malalt no es pren correctament, o no amb les dosis prescrites pel metge. Aquesta situació impedia el compliment terapèutic de forma adequada i es corria el risc de repercutir en la salut del malalt.

Per tal de pal·liar aquesta situació i aportar una solució eficient a malalts, familiars i persones al càrrec dels mateixos l’Atenció Farmacèutica va crear aquest Sistema Personalitzat de Dosificació (SPD). L’SPD ens permet oferir als nostres usuaris una eina que elimina els errors, els oblits en les preses i facilitar enormement l’administració de la medicació.

Qui pot beneficiar-se’n? està especialment indicar per a pacients poli-medicats, amb posologies complicades o a persones amb dificultats físiques i/o mentals. Poden sol·licitar-ho el mateix pacient, la seva família o el seu metge però en tot cas, no subministrem aquest servei sense el consentiment previ del metge. Tot i així, seguim un rigorós protocol:

1.- Entrevista: primer de tot xerrem en profunditat amb el pacient, fonamentalment per a explicar-li què és l’SPD, com funciona i quins avantatges pot proporcionar-li. Ell, per la seva banda, ens proporcionarà les seves dades personals i ens explicarà detalladament el tractament que segueix.

2.- Incorporació d’aquesta informació a un fitxer d’un programa informàtic. Tenir tota aquesta informació a l’abast per a consulta ens pot servir per poder consultar-la i valorar les incidències que poden influir en el procés, com ara un canvi de terapèutica prescrita pel metge de capçalera (amb qui estem en estreta relació).

3.- El pacient deixa tots els medicaments a la farmàcia: nosaltres els col·loquem ordenadament en un envàs tipus blíster, de manera que queda distribuïda de forma diferenciada per dies de la setmana (de dilluns a divendres) i per horaris (matí, migdia, tarda i nit). D’aquesta manera l’usuari o cuidador només ha d’extreure del blíster el que ha de prendre en el dia i hora indicada.

4.- Aquests blísters es preparen setmanalment. L’usuari o cuidador només ha de passar per la farmàcia per a recollir-los.

Portem una bona colla d’anys oferint aquest servei que està avalat pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona i podem assegurar que funciona, és pràctic i el més important: proporciona una gran tranquil·litat a pacients, familiars i cuidadors perquè es garanteix un estricte compliment terapèutic.

Si tens cap dubte sobre aquest sistema o vols que t’informem de forma personalitzada no dubtis en venir a veure’ns a la farmàcia: te n’explicarem tots els detalls i respondrem amb molt de gust a totes les teves preguntes. Com diem sempre, ens enorgulleix estar a l’avantguarda per a poder oferir millor servei i ajudar a què els molletencs tinguin més qualitat de vida.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *