Símptomes de la grip i com tractar-la

Aquests dies en els que el fred s’apodera dels carrers on portem un ritme frenètic i uns hàbits de vida segurament poc saludables, és fàcil confondre la grip amb un constipat comú. Per aquest motiu, avui us parlem de quins són els símptomes de la grip i com curar-la.

La grip

Es tracta d’un virus que es transmet de persona en persona, habitualment a través de les secrecions respiratòries, és a dir, per la tos i els esternuts. En la majoria dels casos, es tracta d’una afectació sobtada que comença de cop. D’un dia per l’altre et trobes molt malament.

Símptomes:

  1. Febre: És un dels símptomes més habituals. La febre sovint és alta i pot pujar més enllà dels 38 graus.
  2. Calfreds: són molt habituals i característics de la grip i no dels refredats ni catarros. És possible que apareguin en casos més complicats quan el virus passa al torrent sanguini.
  3. Mal de cap: si pateixes una migranya persistent, possiblement estiguis passant la grip.
  4. Malestar: la sensació de dolor muscular i articular són símptomes comuns de la grip. També venen acompanyats de debilitat.
  5. Tos seca: irritativa i sense mocs.
  6. Mal de coll: tot i que de vegades las grip pot causar mal de coll, és més habitual en els refredats.
  7. Secreció nasal: els esternuts i els mocs en abundància també són propis dels refredats més que de la grip.

Tractaments per la grip

Quan pateixes la grip pots alleugerir els símptomes però no lliurar-te’n del seu procés d’una setmana. Pren líquids en abundància i medicaments per baixar la febre i fes repòs per sentir-te millor.

 

Què pots prendre per alleugerir els símptomes?

 

  • Antiinflamatoris i analgèsics: Alleugen la inflamació de gola, el dolor muscular i de cap. També poden baixar la febre.
  • Antitossigens: s’utilitzen per reduir la tos. Existeixen productes contra la tos seca i d’altres contra la tos amb mucositat.
  • Antihistamínics: Alleugen les molèsties de la congestió (ulls inflats, mocs, esternuts…). Solen trobar-se en els preparats gripals i catarrals.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *