Remeis pel primer refredat de la tardor

Amb l’entrada del fred i les variacions de temperatura causades pel canvi d’estació, el nostre sistema immunitari s’exposa molt més, el que pot provocar que enxampem refredats i grips amb més facilitat. A continuació, et mostrem alguns remeis casolans que et podem ajudar a prevenir o alleujar els molestos símptomes.

photo-1455026733626-d2d31efe4976

  • Veure molts líquids, en especial calents, ja que alleugen immediatament la tos, la irritació i desfan els mocs. És millor evitar el cafè, ja que deshidrata, per això es recomana prendre sopes o infusions.
  • Menjar aliments amb molta vitamina C, ja que enforteix el sistema immunitari. És el cas de fruites cítriques com la taronja o la mandarina.
  • Prendre infusions i introduir-hi gingebre trossejat. Aquest aliment és analgèsic i antibacterià i es pot combinar amb mel o llimona per netejar la gola i calmar la irritació.
  • Fer gàrgares de té verd infusionat neteja la gola i la protegeix gràcies als efectes antivirals d’aquesta planta.
  • Si la pell del nas pateix irritacions de tant sonar-se, cobreix-la amb una fina capa de vaselina pura per aconseguir una hidratació profunda i un alleujament del dolor.
  • Fer banys calents amb olis essencials de llimona, eucaliptus o pi per millorar els dolors musculars, obrir les fosses nasals i reduir la tos.
  • En cas de congestió nasal barrejar un quart de culleradeta de sal sense iode i un altre de bicarbonat a una tassa d’aigua calenta i introduir un parell de gotes a cada fossa. Aquests dos elements combinats frenen la secreció nasal i netegen el nas per dins.
  • Reposar tot el temps que es pugi. El sistema immunològic combat millor la malaltia i accelera el procés de recuperació si descansem durant els dies que patim el refredat.

Com s’ha pogut veure, combatre els símptomes de la grip i els refredats es pot fer de forma natural, sense necessitat de prendre medicaments i químics. Per tant, paciència, veu molts líquids i descansa tot el que puguis. En pocs dies notaràs les millores.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *