Quins greixos no han de faltar a la nostra alimentació?

Som molts els que creiem que tots els greixos que ingerim són prejudicials per la nostra salut, però no és ben bé del tot així. Existeixen diferents tipus de greixos, alguns dels quals són essencials pel correcte funcionament i desenvolupament del cos. A continuació us mostrem les principals característiques i diferències entre ells i en quins aliments els podem trobar.

foto1

Greixos perjudicials:  

  • Saturats: Són greixos que s’han d’evitar ingerir, ja que produeixen obesitat, augmenten el colesterol i desenvolupen malalties com la diabetis i la hipertensió. Els podem trobar en fritures, brioixeria, mantega o oli de palma entre altres.

Greixos essencials:

  • Poliinsaturats: Són d’origen vegetal i fonamentals per la nostra alimentació, ja que el nostre cos no és capaç de produir-les. Per tant, els ha de buscar a aliments com les nous, el salmó, llavors de xia, o algues marines. Aquests greixos són coneguts amb els noms d’Omega 3 i 6. Ajuden a reduir el colesterol “dolent”, prevé el càncer, regula el sistema cardiovascular i protegeix el sistema nerviós.
  • Monoinsaturades: Són també d’origen vegetal. En aquest grup podem trobar l’Omega 9, que augmenta el colesterol “bo” i redueix el “dolent”, igual que els greixos comentats anteriorment. Els podem trobar en l’oli d’oliva, diversos fruits secs, les olives o l’alvocat.

 

Resumint, als aliments podem trobar diversos tipus de greixos, els quals podem ajudar o desfavorir al nostre cos. S’ha de ser conscient d’aquest fet i per tant, millorar la manera en què mengem. Amb una dieta variada i equilibrada, lliure de productes prefabricats i nocius aconseguirem una qualitat de vida més alta i una salut de ferro.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *