complements alimentaris 1

Què són els complements alimentaris?

Els complements alimentaris poden ser una font de nutrients en moments que vulguis complementar la teva nutrició com també en moments de mancança. Recorda que mai han de ser substitutius d’una dieta equilibrada i el seu consum ha de ser supervisat per un especialista. En el post d’avui t’expliquem tota la varietat de complements.

Segons el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, els complements alimentaris es defineixen com los  productos alimenticios cuyo fin sea complementar la dieta normal y consistentes en fuentes concentradas de nutrientes o de otras sustancias que tengan un efecto nutricional o fisiológico, en forma simple o combinada, comercializados en forma dosificada, es decir cápsulas, pastillas, tabletas, píldoras y otras formas similares, bolsitas de polvos, ampollas de líquido, botellas con cuentagotas y otras formas similares de líquidos y polvos que deben tomarse en pequeñas cantidades unitarias;”

Tipus de Complements Alimentaris

Suplements vitamínics o minerals: plus de vitamines sigui per necessitat o per suplir la mancança.

Llevat de cervesa: derivat de la fermentació de cereals i té una quantitat important de proteïnes, com també minerals com el zinc i l’àcid fòlic.

Gelea reial: substància que produeixen les glàndules hipofaríngies del cap de les abelles obreres joves. Entre les seves propietats trobem quantitats importants de vitamines B1, B2, B5 i B6.

complements alimentaris 2

Pol·len d’abella: pols que les abelles recullen de les flors i transporten en les seves potes. Té un alt valor nutritiu perquè la seva finalitat és de proveir d’aliment al rusc.

Germen de blat: part interior del blat i és un potent complement d’àcids grassos essencials, antioxidants i aminoàcids.

Oli de peix blau: es descriu pel seu nom i aporta una gran quantitat d’àcids poliinsaturats.

complements alimentaris 3

Crema d’ametlles: excel·lent substitut de la llet animal. De les seves propietats destaca la proteïna vegetal.

Fibra alimentària: part de plantes comestibles que resisteix la digestió i que fermenta en el nostre intestí. Ajuda a reduir el colesterol i mantenir la salut cardiovascular.

Recorda que s’ha de respectar les quantitats recomanades en el dors del producte.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *