Que significa tenir els peus plans? 1

Què significa tenir els peus plans?

Es calcula que actualment el 20% de la població té els peus plans. Aquesta patologia s’identifica amb l’absència de volta o arc plantar als peus. Es pot comprovar a simple vista quan la planta del peu de la persona està gairebé en total contacte amb la superfície del sòl. En el post d’avui t’expliquem el seu origen i els possibles tractaments.

El peu pla és una cosa normal en nadons i nens petits. En aquest moment l’arc de la part interna del peu està aplanat a causa del procés de desenvolupament del cos. Però amb el pas dels anys, l’arc s’eleva fins a tenir una alçada òptima per caminar. No obstant això, pot passar que en algunes persones no es produeixi aquest desenvolupament de manera total o parcial. Hi ha casos també en adults, que tenint un pont desenvolupat, poden patir de peu pla. El múscul que subjecta l’arc deixa de funcionar, el que es diu disfunció tibial posterior.

Depenent del grau de peus plans es poden presentar molèsties. Com el dolor a la part interna de la cama o del turmell, com també cansament o fatiga anticipada. Per això hi ha diferents tractaments que poden alleujar alguns d’aquests símptomes.

Tractaments ortopèdics

Si el dolor és constant, es poden fer servir dispositius ortopèdics com plantilles fetes a mida segons el calçat. Depenent de la dimensió de les sabates i la seva forma es poden escollir entre materials rígids i materials tous.

Què significa tenir els peus plans? 4

Tractaments fisioterapèutics

Els exercicis són una bona opció per millorar la musculatura de l’arc plantar. Destaquen: caminar sobre les puntes dels peus, estiraments o agafar objectes amb els dits del peu.

Què significa tenir els peus plans? 2

Tractaments quirúrgics 

Aquests tractaments es reserven per als casos més complicats com per causa de trencament del tendó, de peus plans valgs o per causes post traumàtiques.

Què significa tenir els peus plans? 5

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *