Screen

Què passa amb els ulls quan mirem una pantalla?

Els nostres ulls són com dues lents, filtren, enfoquen i tamisen la llum des de l’exterior fins a les nostres retines. La realitat és que, la feina, l’escola o casa, és sinònim per a molts de nosaltres a passar el dia mirant una pantalla, cosa que pot causar danys irreparables en la nostra salut ocular.

Glasses

Quan mirem a una pantalla per molt temps, el nostre ull s’encarrega de formar un lent convergent que ens permet veure de manera nítida el que tenim davant de la pantalla; això ho fa un múscul anomenat ciliar. Quan estem davant d’una pantalla, l’ull ha de fer més esforç per mantenir l’enfocament de prop durant molt de temps, el qual pot donar lloc a l’astenopia, o fatiga, ja que l’ull sol parpellejar molt menys en aquesta situació.

Mobile

Es produeix una major sequedat a l’ull quan mirem a una pantalla que no estigui a l’altura de la nostra mirada o quan els llums led de la pantalla ocasionen un escalfament de retina, danyant els nostres ulls i vista.

Aquesta sèrie de pautes t’ajudaran a aconseguir una millor higiene visual i prevenir més danys per a la nostra vista:

  • Distància: estar molt a prop de la pantalla farà que l’ull s’hagi d’esforçar molt més per enfocar i això causarà més calor a la nostra retina.
  • Il·luminació: assegura’t de tenir bona il·luminació a l’habitació a on estiguis fent servir aquesta pantalla, això ajudarà al fet que la pupil·la no estigui tan dilatada i deixarà que descansi més.
  • Parpellejar: recorda que com més vegades parpellegem, l’ull es neteja de millor manera.
  • Humitejar l’ull d’unes 15 vegades per minut ajudarà a relaxar la sensació de sequedat i mal de cap.
  • Ajustar brillantors: tenir la pantalla en poca brillantor farà que el nostre ull s’esforci encara més, provocant fatiga i mals de cap.

“En la majoria d’ocasions, els problemes ocasionats per les pantalles són una barreja de tots dos processos: l’esforç continu d’acomodar l’ull i la sequedat ocular” Doctor Javier Gómez, Oftalmòleg.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *