Healthy Nails

Què diuen les ungles sobre la nostra salut?

Quan pensem a cuidar la salut de les nostres ungles sempre considerem que amb una hidratació i un llimat adequat estan llestes per al dia a dia. No obstant això, no hem d’oblidar l’estat de les nostres ungles doncs poden ser un indicador general de la nostra salut, per exemple, les ungles poden indicar-nos si estem patint d’alguna malaltia o deficiència nutricional, entre d’altres!

Healthy Nails

L’ungla està formada per una làmina transparent i brillant coneguda com a jaç unguial i la part amb forma de mitja lluna blanca s’anomena lúnula. Creixen aproximadament d’1 a 3 mil·límetres per setmana, i a través d’elles podem observar lesions i problemes de la nostra salut corporal.

Aquests canvis en elles ens poden ajudar a prevenir o solucionar problemes abans que derivin en un risc major. A continuació, et presentem els senyals que presenten les nostres ungles i que ens serveixen per saber si existeixen trastorns i poder-los tractar:

  • Ungles grogues: el llarg ús d’un esmalt de mala qualitat pot ocasionar aquest desgast en les nostres ungles. Encara que d’igual manera, aquest color groguenc pot ser el resultat d’algun problema del pulmó, així com sinusitis o infecció respiratòria.
  • Ungles amb taques blanques: conegut medicament com a leuconíquia, els punts o línies blanques en les ungles poden ser causades per diverses causes: cops massa forts, alguna reacció al·lèrgica a productes per a ungles o la indicació a una malaltia hepàtica crònica o una insuficiència renal.
  • Ungles fràgils i trencadisses: normalment presentat per un procés de l’envelliment, aquestes també ens poden indicar una malaltia de tiroide o baixos nivells de zinc i ferro.
  • Ungles gruixudes: poden ser senyal d’alguna infecció per fongs, malalties del pulmó, de tiroide o algun problema de la circulació.
  • Ungles esquerdades o partides: això pot indicar que podem patir de psoriasis; una malaltia inflamatòria de la pell, provocant enrogiment, dolor i inflor.
  • Ungles de color morat: pot ser que aquest color es va ocasionar per un cop o lesió i sota l’ungla tenim sang acumulada.

Healthy Nails

Les ungles ens poden indicar molts problemes de salut en el nostre cos, però cadascun d’ells tenen solució ràpida i senzilla, simplement cal estar atent i saber distingir aquests canvis.Per humectar i enfortir les teves ungles: entebeeix dues cullerades d’oli d’oliva juntament amb 5 gotes de llimona. Remulla les teves ungles durant 5 minuts, deixa sense esbandir durant la nit i al matí notaràs la diferència!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *