Què conté un bon esmorzar?

Com ja és ben sabut per tothom: l’esmorzar és l’àpat més important del dia! És un moment també determinant perquè és quan acabem amb el dejuni el qual el cos ha estat sotmès durant la nit, i perquè és quan arrenquem el cos amb una bona dosi d’energia que ens servirà per afrontar la resta el dia!

Ara bé, què ha de contenir per a ser un bon esmorzar? A continuació, us expliquem tot allò que necessiteu saber per començar el dia com cal!

  • El cos necessita nutrients i aquests han de ser hidrats de carboni, que es converteixen en el “combustible” del cos, fibra, que absorbeix els greixos, vitamines i minerals, que realitzen funcions bàsiques de l’organisme.
  • Per a fer un bon esmorzar, hem de consumir una ració dels tres grups d’aliments imprescindibles en tot bon esmorzar: cereals, fruites i productes lactis.
  • Uns altres elements que poden ser interessants a incorporar són els productes d’origen animal com el pernil o el formatge, i de tant en tant, ous, que són una font de proteïnes molt saludable.
  • És aconsellable variar el format de l’esmorzar sempre que respectem els tres grups imprescindibles. Per exemple, un dia podem esmorzar un got de llet, i un altre, un bol de iogurt. Així evitarem la monotonia 😉
  • Per fer de l’esmorzar un àpat saludable, aquest no ha de superar el 20% de les calories que consumiràs en el dia.
  • Ets de té o de cafè? Hi ha multitud d’estudis que alaven les característiques d’un versus l’altre, i viceversa. Per això, és recomanable combinar-ho o trobar el producte que més s’avingui amb el teu metabolisme.

Tots aquests detalls fan que el teu esmorzar sigui un de més saludable i, a més, si segueixes aquests passos: començaràs el dia feliç! Hi ha diversos estudis que ho confirmen, així que, comencem el dia com cal!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *