Protecció infantil a les platges y piscines

Amb els termòmetres per sobre de 27°, els nens i adults només pensen a buscar un lloc ombrívol en el qual aixoplugar-se i una platja o piscina a la qual prendre un bany. No obstant això, la segona causa de mort infantil al nostre país són els ofegaments de menors d’entre dos i deu anys en piscines de Barcelona i Madrid. Per aquesta xifra totalment aterridora, l’Associació Nacional de Seguretat Infantil, les empreses de socorrisme aquàtic Emergències 7000 i el grup Segur Baby s’han unit a la campanya #OjoPequeAlAgua, amb la qual es pretén conscienciar la societat i evitar més morts infantils per ofegament.

La regla del 10/20

Aquesta regla consisteix a mirar cada 10 segons a l’aigua i, en cas d’emergència, poder socórrer al menor en menys de 20 segons. Això fa que hàgem de situar-nos sempre prop de l’aigua i oblidar-nos de telèfons mòbils o qualsevol altre objecte de distracció que ens impedeixi complir aquesta norma.

Decálogo seguridad piscinas

Decálogo seguridad piscinas (photo © www.pequenosplanes.com/campana-ojopequealagua)

Fent costat a la conscienciació d’aquesta campanya, a continuació et presentem alguns consells per mantenir la precaució i estar alerta per a qualsevol situació i incident:

  • Avaluar riscos: en cas d’estar en una piscina, sempre hem de detectar si el nen podrà arribar sol a l’aigua. En cas afirmatiu, hem de prendre mesures per evitar que això passi.
  • Respectar indicacions: si estem a la platja, hem d’observar sempre els senyals, banderes o socorristes i així sempre respectar les alertes i mantenir-nos fora de perill innecessari.
  • Ensenyar als nens a nedar: com més aviat millor; qualsevol situació d’emergència podria passar, però evitem un resultat fatal si el nostre nen té la capacitat de salvar-se sol.
  • Flotadors o maneguets: encara que aquests objectes poden ajudar en alguna ocasió, no són la solució total d’una seguretat. Hem de seguir observant que el nen roman fora de perills i accidents.
  • Emergències: per a qualsevol situació de perill, tant els adults com els nens haurien d’aprendre els procediments i tenir en compte sempre trucar a emergències per ofegament: PAS, telèfon (112) i actuar sempre amb calma i de manera segura.
Decálogo seguridad playas

Decálogo seguridad playas (photo © www.pequenosplanes.com/campana-ojopequealagua)

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *