alergias, al·lèrgies

Primavera: com podem minimitzar els efectes de l’ al·lèrgia al pol·len

Esternuts, congestió, picor a la gola i els ulls, molèsties nasals… segur que si tens alguna al·lèrgia, tots aquests símptomes et sonen oi? I si ets afortunat i no pateixes cap tipus d’hipersensibilitat, segur que coneixes algú que, amb l’arribada de la primavera, comença la seva odissea.

Les al·lèrgies més freqüents són als àcars de la pols, a la humitat, a tomb d’alguns animals com gossos o gats, materials com el làtex o, sobretot a la primavera, al pol·len. T’expliquem ràpidament que una al·lèrgia es classifica en funció dels símptomes que produeixen (respiratoris, pell, ulls), en funció dels al·lèrgens que desencadenen la reacció (humitat, àcars, aliments, animals, sol, medicaments, picades, etc.) i en funció de l’estacionalitat ja que, en contra del que podríem pensar, a l’estiu, hivern i tardor, també hi ha al·lèrgies!

Avui ens centrarem en l’al·lèrgia al pol·len (per estar a la primavera) així que si pateixes aquest tipus d’al·lèrgia o bé convius amb una persona al·lèrgica, et deixem alguns consells que pots aplicar si vols evitar o minimitzar els tan indesitjables efectes:

  • Evita deixar les finestres de casa obertes ja que la circulació d’aire podria ser contraproduent. En lloc de tractar d’aquesta manera, utilitza humidificadors
  • En sortir al carrer, és recomanable que protegeixis els ulls amb unes ulleres de sol
  • Quan vagis amb cotxe, evita tenir la finestra oberta i afegeix també un filtre anti pol·len
  • Si pots, evita sortir al carrer en les hores en què el pol·len es troba més present en l’ambient; això és durant el matí (entre les 5:00 i les 10: 00h) i al capvespre (entre les 19:00 i les 22: 00h).
  • De cara a l’estiu, si tens aire condicionat assegura’t que tingui un filtre anti pol·len
  • Evita aquells llocs que concentrin més quantitat de pol·len com són els parcs, jardins, entorns rurals …
  • Quan tornis a casa, dutxa’t, renta’t el cabell i canvia’t de roba per eliminar les possibles restes de pol·len que s’hagin pogut quedar adherits a les peces ia la pell
  • I finalment, una cosa que sempre diem: no t’automediquis. Tant si és la primera vegada que experimentes una reacció al·lèrgica com si no, és millor que acudeixis al metge perquè pugui receptar el tractament adequat en funció del teu al·lèrgia.

I si tens qualsevol dubte en relació al tractament, a l’al·lèrgia o necessites consells, no dubtis a venir a la Farmàcia Amadó et ajudarem!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *