menjar carn vermella 2

Avantatges i desavantatges menjar carn vermella

La carn vermella és un grial gastronòmic però, igual que hi ha adeptes a aquest menjar, hi ha també persones que es posicionen en contra per efectes nocius que pot tenir sobre la salut. Per això, en el post d’avui t’expliquem els avantatges i els desavantatges de menjar carn vermella.

menjar carn vermella 2

Avantatges

La carn vermella és una font excel·lent d’aminoàcids que nodreixen els músculs i propicien el seu creixement i fortalesa.

A més de ser un aliment baix en sucre i en greixos (segons que talli), conté vitamines B2 i B12, que mantenen el nostre sistema nerviós i ajuden a la formació de glòbuls vermells.

Trobem també micronutrients essencials per al funcionament de l’organisme com són el ferro, calci i potassi.

menjar carn vermella 2

Desavantatges

Les parts negatives de la carn vermella es troben en el seu contingut en purines que poden provocar gota i càlculs.

Depenent del tall que escullis la carn vermella tindrà més o menys greix. Desafortunadament, les peces més saboroses solen tenir més percentatge de greix, les quals consumides amb assiduïtat poden augmentar el colesterol com també provocar sobrepès.

A tot això se li suma la carn vermella que prové de ramaderia intensiva i conté part dels antibiòtics, hormones i metalls procedents de pinsos que es donen als animals.

menjar carn vermella 2

Conclusió

Atès que les dues posicions contràries tenen part de raó, no ha de ser aquesta el motiu de consumir o deixar de consumir carn vermella. La millor elecció com sempre és la moderació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *