Dog and fireworks

Com protegir a la teva mascota del soroll de petards

S’acosta la revetlla de Sant Joan i els petards no poden faltar! Però compte, pots estar causant-li a la teva mascota un dany molt delicat sense adonar-te. En aquest post t’expliquem perquè i com evitar-ho.
Els animals a la llar tenen un benefici molt important (ja ho vàrem veure aquí), per això els hem de cuidar amb molta cura. Tenen una sensibilitat auditiva molt major que la nostra, per la qual cosa aquests sons tan aguts i extrems que l’humà no pot reproduir, estan fent sofrir a la nostra mascota.

Dog

Quan un so es reprodueix, l’oïda ha d’assimilar-ho dins del cos i produir una adaptació cap a ell, no obstant això, entre cada explosió de petard, l’animal no té el temps suficient per a un descans i l’assimilació d’aquests sons constants. Entrant en pànic, l’animal no podrà controlar la seva por al perill i farem que aquest sigui entès com una gran amenaça a la seva seguretat i confiança.

Què podem fer per tranquil·litzar a la nostra mascota?

  • Mantingues la calma: tu ets el principal referent de seguretat per a la teva mascota, per la qual cosa si et trobes nerviós, l’hi transmets a la teva mascota i li donaràs més motius reals per alarmar-se.
  • Respecta les seves decisions: si el teu animal corre a amagar-se sota el sofà, deixa-li fer-ho. Pots ajudar-ho construint-se un “lloc segur” on ell triï; d’aquesta manera se sentirà protegit i tindrà una major confiança cap a tu.
  • Tanca portes i finestres: això ajudarà a esmorteir el soroll exterior i ajudarà a la teva mascota a romandre més tranquil i segur de perill.
  • No exageris amb el contacte: si l’animal es posa al teu costat no exagerem amb les carícies, sentirà que alguna cosa no va bé perquè estem tenint una reacció anormal. L’objectiu aquí és transmetre-li una tranquil·litat natural.
  • No el renyis: si la teva mascota comença a plorar i brodar, no li demanis que obeeixi a les teves ordres en aquest moment. No notarà perquè li estàs tractant d’ensenyar, perquè no pot controlar la seva por i només pensa a protegir-se.
  • Dóna-li una joguina: la distracció prèvia a aquests sorolls pot ajudar a esmorteir la por.

Cat and dog

L’ideal és que l’animal pugui arribar a entendre que els petards són desagradables, però no han de sentir un perill o feblesa davant ells. Amb aquests consells al cap, gaudim de la revetlla de Sant Joan d’una manera responsable i pensant en aquells que estimem tant!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *