Malalties rares 0

Malalties rares que no coneixies

Una malaltia es categoritza com a rara a Europa quan afecta 1 persona de cada 2.000 persones. Encara que sembli una minoria, si extrapolem aquesta quantitat a la població Europea (741m), unes 370.500 podrien ser susceptibles de tenir una malaltia rara. En el post d’avui t’expliquem 5 de les més de 7.000 existents.

Glaucoma congènit

El glaucoma congènit és un grup de malalties que afecta el nervi òptic i el va debilitant gradualment. Amb el temps, el camp de visió de la persona afectada disminueix, ja que el nervi òptic és l’encarregat de transferir la informació visual al cervell. Sol manifestar-se en els primers tres anys de vida del nadó o ocasionalment fins a l’adolescència. Algunes de les mostres d’aquesta malaltia són el llagrimeig o la fotofòbia.

Malalties rares 0

Malaltia de Huntington

Aquesta malaltia es categoritza com hereditària i incideix en les cèl·lules nervioses de l’afectat. Es manifesta després dels 30 o 40 anys i entre els seus símptomes es troba el desequilibri de les capacitats funcionals com trastorns del moviment, desequilibri i malaptesa. En les seves fases més avançades pot anul·lar la parla o completament el moviment de caminar.

Malalties rares 0

Quist de Tarlov

Com el seu nom indica, es tracta d’un quist o sac de líquid que es crea a prop de les arrels nervioses posteriors en la medul·la espinal. Entre els seus efectes es troba el dolor lumbar, de maluc o incontinència urinària. Encara que és una malaltia de fàcil diagnòstic, molts pacients es mostren asimptomàtics.

Síndrome X-fràgil

Després de la síndrome Down, la síndrome X-fràgil és la malaltia rara que causa més retard mental. S’identifica com una malaltia hereditària amb defecte en el cromosoma X. Afecta Espanya a 1 de cada 4.000 homes. S’identifica en les dificultats d’aprenentatge, falta d’atenció o comportaments autistes.

Malalties rares 0

La púrpura de Schönlein-Henoch

Quan parlem de la púrpura de Schönlein-Henoch parlem d’una inflamació dels capil·lars ubicats en la pell i en els òrgans. La inflamació provoca que la sang surti dels vasos sanguinis i s’escampi sota de la pell. També pot passar en els òrgans i visualitzar-se en l’orina o en els excrements.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *