La meditació amb mantres

El terme meditació s’utilitza per descriure diferents disciplines meditatives. L’objectiu principal de totes aquestes pràctiques es reduir el nivell d’estrès i modificar les emociones de la persona que les dur a terme. La pràctica de la relaxació que inclou la utilització de mantres poderosos i de sanació normalment són budistes de tipus tibetà.

Avui us expliquem què és un mantra, com utilitzar-los i alguns exemples de mantres.

Què és un mantra?

La meditació es pot realitzar de diferents maneres i els mantres són una forma molt efectiva per dur a terme aquest tipus de pràctiques i de relaxació.

El mantra és un tipus de paraula que fa referent a diferents sons (paraules, síl·labes o fonemes) que segons les creences budistes i tibetanes tenen un caràcter poderós o espiritual.

 

Com s’utilitza?

A través dels mantres podem connectar amb el nostre jo interior, millorar les emocions i pensaments, i reduir l’estrès i el cansament. Existeixen diferents síl·labes, paraules i frases que podem utilitzar per meditar, que dependrà de l’objectiu de la meditació, el moment, els sentiments i/o pensaments que es tingui en el moment.

És molt important saber que tots com capaços de crear el nostre propi mantra per repetir-lo o inclùs utilitzar quan no estem fent meditació. Sovint, es va associant, a poc a poc, a un estat de relaxació que podem utilitzar com a eina en determinats contextos de la nostra vida.

Què és la meditació?

Es tracta d’un tipus de pràctica que inclou un conjunt de tècniques creades per promoure la relaxació, la compassió, l’amor, el perdó, així com fer créixer la força o l’energia interna. L’objectiu principal de la meditació es entrenar la ment per a induir un determinat estat de consciència per conseguir regular-la. Gràcies a la meditació es pot arribar a un estat de concentració tant fort que la tensió s’allibera.

Quins beneficis te per la salut?

Hi ha estudis que afirmen que la meditació amb mantres poden millorar la salut física i sobretot mental. Entre els seus principals efectes inclou una millora de la memòria, la concentració, la reducció de la pressió sanguínia, el maneig de l’estrès i el sistema inmune, entre molts altres.

Mantres per meditar

A continuació et descobrim els més utilitzats i coneguts en la meditació. Normalment, es fan servir en veu alta o en forma de murmuri, però si esteu començant és més fàcil fer-ho de la primera manera ja que la vibració es relaxant per sí i fomenta l’atenció plena.

  1. Símbol Om. És considerat el so original de l’univers i el més conegut.
  2. Om mani padme hum. El més famós en el budisme i implica sanació, purificació, sabiduría i bondat.
  3. Om tare tuttare. Permet treure forces interiors per trencar barreres i limitacions negatives.
  4. Om namah shivaya. Mantra hinduista que es fa servir per invocar la felicitat propia i poder accedir a la espiritualitat o afavorir el creixement personal.
  5. So ham. Significa “jo sóc” i fa referència al vertader jo que es troba al nostre interior.
  6. Mantres propis. S’han de fer respiracions profundes mentre es pronuncia alguna frase dedicada a un mateix. És important ser conscient de la nostra respiració i anar augmentant les respiracions a mesura que es progresa en l’exercici.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *