ulleres de sol

La importància de portar ulleres de sol

Per a molts les ulleres de sol són un accessori purament estètic, que canvia de color i de mida amb les modes, però la seva funció és molt més bàsica, la de protegir els teus ulls davant els intensos raigs ultraviolats. L’estiu s’acaba, però els rajos de sol segueixen sent un risc per al teu benestar perquè igual que la teva pell, que li apliques crema o la tapes amb la roba, l’ull segueix exposat al sol, assumint un risc com les inflamacions a la còrnia, o la conjuntivitis, o en un futur pròxim, alteracions oculars com les cataractes.

Així, usant ulleres amb regularitat podràs evitar efectes perjudicials a mitjà i llarg termini que et descrivim a continuació.

Risc de degeneració de la màcula

La màcula és una reduïda part de la retina, a la part posterior de l’ull, que t’ofereix percebre els detalls més petits amb nitidesa com llegir un llibre. L’exposició del sol provoca una degeneració gradual de la màcula, que a llarg termini pot originar una pèrdua o distorsió de la vista.

Aparició de Cataracta

L’ull és un òrgan súper sensible amb el qual els danys causats moltes vegades són irreversibles o poden portar cures molt llargues i complexes. Les cataractes són un clar exemple. El seu origen que es troba en la part interior de l’ull, darrere de l’iris i la pupil·la, provoca una opacitat de la lent natural i és la causa més gran de ceguesa a escala mundial. Tot i que les causants de les cataractes poden ser diversos com és l’edat, o alguna malaltia com la diabetis, els raigs UV poden activar els radicals lliures que influeixin en l’augment del risc en la seva aparició.

perque portar ulleres de sol

Fotosensibilitat i la migranya

Ja veus que portar o no portar ulleres és un assumpte més seriós que el d’estar a la moda. La fotosensibilitat per exemple, és un fenomen ocular molt molest i es produeix quan l’ull rep massa llum. En aquest moment diferents neurones de la retina envien senyals a un grup de cèl·lules nervioses provocant així la migranya i el malestar.

protegirse del sol

Càncer de pell

Les ulleres no només protegeixen l’ull en si, sinó tot allò que l’envolta, com són les parpelles. Aquestes zones oblidades pateixen al voltant del 15% dels casos de càncer de pell.

Un cop has vist totes les conseqüències que origina el desús de les ulleres de sol, ara és hora a anar a per unes. No cal que estiguin a l’última o estiguin fetes d’un material especial. Vés a l’òptica més propera i consulta un expert, perquè per un preu raonable, obtindràs unes ulleres adequades i que protegiran la teva vista avui i el dia de demà.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *