La caspa: què és i perquè apareix?

Tot i que l’únic problema que provoca la caspa és des d’un punt de vista estètic, és important saber per què el nostre cos produeix aquest tipus de descamació cutània a la zona del cap o inclús el coll. Si tens caspa, o l’has patit, no et perdis aquest post on volem explicar més sobre aquest fenomen.

Què és la caspa?

Aquest problema apareix, sobretot, en l’etapa de la pubertat, quan les nostres hormones es revolucionen d’una manera molt intensa i ràpida. Un dels canvis que provoca aquesta alteració hormonal, és en el procés de renovació cel·lular. Aquest normalment triga aproximadament un mes, mentre que quan patim caspa, s’escurça fins a només dies o setmanes. Això provoca que hi hagi un excés de pell morta al cap, i aquesta pell morta és el que coneixem com la caspa.

Tipus de caspa

Segons estudis mèdics, es poden distingir dos tipus de caspa:

  • Caspa seca: és la més habitual, les seves característiques són escates petites i fines, de color blanc i seques. El que provoca aquest excés de cèl·lules és una picor al cap, que fa que es desprenguin i que quedin repartides per tot el cap.
  • Caspa greixosa: aquesta s’ubica en les zones on tenim un excés de greix, com són el front o el coll. El seu color és groguenc a causa del greix i provoca com una mena de psoriasis.

Què la provoca?

Tot i que no hi ha una etiologia clara, els motius pels quals apareix la caspa poden ser molt diferents. Alguns d’ells:

  • Tots tenim un fong que es troba de manera natural a la pell. Quan la caspa es desenvolupa, aquest fong s’altera i irrita la zona del cap.
  • Com avançàvem en un principi, el més comú que provoca la caspa són els desequilibris hormonals, per això apareix d’una forma més comuna i habitual en adolescents.
  • L’estrès, l’ansietat i la tensió també és un motiu d’aparició de la caspa.
  • Per altra banda, també es pot desenvolupar quan utilitzem productes que danyen el pH de la dermis del cap o ens pentinem el cabell d’una manera molt brusca, utilitzem tintes o laca.

Si tens problemes de caspa, no dubtis en consultar-nos sobre els productes farmacèutics que et poden ajudar a dissimular o inclús a erradicar-la.

Caspa

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *