Ingredients que substitueixen l’ús del sucre

Ingredients que substitueixen l’ús del sucre

El sucre és una important font d’energia alimentària, no obstant això, ingerir grans quantitats de sucre pot derivar en malalties com la diabetis o l’obesitat, un problema encara més greu quan afecta els nostres fills.

Segons estudis professionals, els sucres afegits no han de ser majors que el 10% de les calories o energia consumides en els aliments i begudes del teu dia a dia. S’han de consumir certes quantitats de sucre per a l’equilibri del nostre cos i les seves funcions, però ingerir grans quantitats pot arribar a afectar el funcionament del teu fetge i el teu metabolisme.

Quines són les alternatives que es poden utilitzar en la cuina sense afectar tan nocivament al nostre organisme? No tot el sucre és dolent! Aquestes són algunes recomanacions per ingerir l’energia que obtenim del sucre d’una altra manera i endolcir els teus aliments:

Mel: com un edulcorant natural, el nèctar de les flors et donarà el 80% de sucre natural i molts més nutrients i energia!

Nèctar d’Atzavara: l’Atzavara és un edulcorant natural que es pot trobar en diferents espècies de plantes a Mèxic. Aquesta mel és 1,5 vegades més dolça que el sucre de taula.

Xilitol: produït naturalment pels arbres, fruites, plantes i fins i tot animals. Aquest ingredient el trobem sobretot en dolços de menta, llaminadures, en els xiclets, ajudant també a la salut dental.

Fruita: la fruita conté “fructosa”, un tipus de sucre natural que produeix i absorbim d’una manera molt positiva. Aquesta ajuda a incrementar la ingesta de fibra i podria substituir el sucre de taula a l’hora d’endolcir iogurt, pastissos, pans, sucs o smoothies.

• Estèvia: un edulcorant natural fet de les fulles de la planta d’Estèvia. No té calories, no conté sucre o carbohidrats i és de 250 a 300 vegades més dolça que la sacarosa.

Sucre de Palma de Coco: aquest increïble ingredient és produït a partir de la saba dels capolls de palmell de coco. També conté aminoàcids, potassi, magnesi, zinc, ferro i vitamina B.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *