Ibuprofén

Ibuprofèn, sí o no?

El mal ús de l’analgèsic més consumit presenta el risc en problemes greus de salut. A Espanya, les caixes de 600mg per pastilla d’ibuprofèn són les més venudes del mercat i també les que més problemes causen. Aquestes aparicions de complicacions de la salut poden resultar fatals i molts de nosaltres no estem conscient.

S’alerta que l’abús d’aquest medicament propicia l’aparició a curt termini de problemes gàstrics, renals i vessaments de sang. La dosi màxima d’aquest fàrmac, per regla general, no hauria de superar els 400 mg per presa.

Ibuprofén

La Unió Europea té en marxa des de fa anys, un estudi a gran escala sobre el seguiment de milers de pacients, amb l’objectiu d’avaluar els avantatges i desavantatges de l’ús continuat de tal fàrmac. Els resultats no han estat del tot positius, de manera que s’aconsellen els següents punts a tenir en compte per a la moderació i cura de la seva salut:

  • Un dolor lleu de cap o menstruació es pot combatre amb 400 mg d’ibuprofèn. Si s’augmenta el dolor, recordar que es poden prendre cada sis hores. Però si no s’aconsegueix modificar les quantitats d’aquest medicament, la quantitat total ingerida al dia s’eleva a un punt a què el risc de malalties cardiovasculars com un infart cerebral es presentaran.
  • L’estómac és el primer a pagar les conseqüències d’una presa excessiva d’aquest medicament. Causant així problemes de gastritis, que a uns mesos es pot convertir en úlceres o fins a problemes amb els ronyons.
  • Per als refredats o febres, sempre ens és d’ajuda un ibuprofèn, però, consumint una dosi més alta de 500 o 650mg ens presentarà riscos. Si es manté una rutina de prendre dosis altes, podrem notar el dany al fetge d’una manera greu.

Ibuprofén

L’ibuprofèn és considerat com un dels medicaments més segurs que hi ha al mercat i es poden adquirir a les farmàcies sense ús de recepta. No obstant això, sense la informació correcta de com i quan hem de consumir depenent nostre pes i edat, podem estar portant al nostre cos a una alta potència de toxicitat. Una sobredosi de set pastilles d’ibuprofèn ens pot portar a la mort. Donem suport a un consum responsable d’aquests medicaments i aconsellem omplir-nos d’informació necessària abans de consumir una mica del que no estem segurs si ens ajudarà en la salut.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *