Heroïna a les farmàcies

Ara ens estranyem i ens sona a barbaritat però, temps enrere, metges i farmacèutics recomanaven (inclús per televisió) fumar tabac o prendre heroïna, dos remeis per curar o tractar malalties respiratòries sense receptes ni complicacions.

De fet, darrere de l’acció de vendre heroïna a les farmàcies es trobaven els prestigiosos i reconeguts laboratoris Bayer, els qui la venien com a cura miraculosa i innòcua en forma de xarop per curar els refredats dels nens i altres malalties respiratòries i com a substitutiu no addictiu de la morfina.

El 1898, onze dies després de llençar al mercat l’Aspirina, els laboratoris comencen a comercialitzar amb un nou i revolucionari producte: l’Heroïna. El seu èxit puja com l’escuma i ràpidament es comencen a veure els primers anuncis amb l’eslògan “efectiu remei contra la tos dels nens”. Als diaris apareixen anuncis amb escenes quotidianes de l’època on una mare dóna la medicina als seus fills repetint els missatges: “En la estación lluviosa: JArabe Bayer de Heroína”, “En la tos fuerte; Jarabe Bayer de Heroína”, “La tos desaparece; con Jarabe Bayer de Heroína”.

wsi-imageoptim-jarabedoble1a

Al llarg dels anys, el laboratori segueix venent l’heroïna com a tractament eficaç i innocu per a nens, fins que el 1913 es va detenir la producció a causa de la multitud de nens que passaven nits fora de casa sota la pluja per agafar refredats. Després de diversos estudis, es va detectar que feia el mateix efecte que la morfina quan l’heroïna passava a través del fetge, però que, a més a més, era molt més addictiva que la primera.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *