Haig d'estirar?3

Haig d’estirar?

És igual d’important escalfar abans de començar qualsevol activitat física com estirar quan l’acabis. Tant si ets d’aquells que porta anys practicant, com si ets dels valents que justament s’hi introdueix, aquest post serà molt interessant per a tu i millorarà molt la teva pràctica esportiva.


Per què és important escalfar?

Per començar és bo pel teu cor, el protegeix i li permet augmentar el ritme cardíac gradualment. Quan no escalfes abans de fer un esforç físic potent, el cos pateix un shock i l’estrès al que es somet el sistema cardiovascular pot causar danys lleus si es repeteix a llarg termini.

També millora la flexibilitat muscular, és a dir, permet que els músculs a estirar-se i contrau-re’s millor i això pot evitar lesions musculars.

Haig d'estirar?2

Com escalfar?

No és necessari cansar-te abans d’un entrenament o una carrera. L’escalfament hauria de ser ràpid, senzill i tan fàcil com realitzar estiraments dinàmics: en una posició d’estirament has d’empeltar suaument on hi hagi tensió i mantenir la posició durant 2 o 3 segons, tornar a la posició inicial i repetir aquest estirament uns 5 o 10 cops.

 

L’estirament al final de l’entrenament

Quan estires al acabar l’activitat física el que fas és descansar els músculs. L’objectiu d’aquests estiraments és sentir-te millor, reduïr la tensió que hi ha al cos rere l’esforç físic. També millora la circulació i estimula la mobilitat de les articulacions.

 

Com estirar?

Existeixen moltes formes d’estirar que afavoreixen els nostres músculs. El que hem de tenir en compte és la importància de posar en pràctica estiraments que incloguin totes les parts exercitades. Una bona forma és començar el cap i acabar als peus, passant pel coll, els braços, les cames i els peus.

Haig d'estirar?1

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *