Hábits saludables per la feina

Treballar assegut és una posició cada cop més habitual a l’hora de treballar a la nostra societat. Això és producte de la mecanització de les tasques. Encara que els humans estiguem programats per estar en continu moviment, per tal de mantenir la massa muscular i cremar les calories, de vegades no hi ha altra alternativa que passar-se les 4, 6 o 8 hores de feina a una la cadira amb un ordinador. Davant aquest escenari hem de ser intel·ligents i adaptar totes les mesures perquè la nostra salut no sigui greument afectada. En el post d’avui veurem 5 hàbits en la feina que faran que el teu dia a dia sigui més saludable pel cos i la ment.

Adequar l’ordinador per evitar el mal de coll

El mal de coll és un dels problemes més molestos derivat de passar moltes hores assegut a una cadira davant l’ordinador. Per evitar aquestes molèsties al coll i cap és important col·locar l’ordinador correctament.

Quan està massa baix, et veus obligat a arquejar l’esquena o seure incorrectament a la cadira. Tot això fa que s’intensifiqui la càrrega sobre els discos intervertebrals i pot provocar hèrnies o protrusions.

Un truc que pots tenir en compte és fer servir una base per la pantalla i d’aquesta manera ubicar-la a l’altura dels ulls.

Parpelleja els ulls per evitar la picor d’ulls

L’ús de l’ordinador en excés deriva en sequedat ocular i a la llarga, pot causar el síndrome visual que es caracteritza per la visió borrosa, enrogiment, maldecap i irritació ocular. Per evitar-ho és important situar la pantalla a uns 50 cm dels ulls, reduir la lluentor i augmentar la mida de la lletra.

Evitar la tensió a les mans

Quan treballes al davant d’un ordinador sempre existeix certa tensió a les mans, el que pot acabar provocant un dolor persistent. Per evitar possibles dolences has d’ubicar les espatlles i avantbraços de tal manera que el teclat i el ratolí estiguin al nivell dels colzes, col·loca els canells rectes i els braços en 90 graus.

Un bon esmorzar és molt important

Començar el dia amb energia és el primer pas. La importància d’un esmorzar complet no influeix només a la força sinó que és una qüestió de salut primordial. L’àpat ha d’estar ple de nutrients el més variat i nutritius possibles: làctics, cereals, fruites i algunes proteïnes.

Mou-te sovint

Moure’s a l’oficina, a més d’oferir un descans, permet oxigenar els nostres músculs i evitar que les articulacions s’engarrotin. Una altra manera d’activar-te és evitar l’ascensor per pujar i baixar a peu i realitzar alguns estiraments de tant en tant.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *