Hàbits perjudicials per a la teva salut pulmonar1

Hàbits perjudicials per a la teva salut pulmonar

Els pulmons són el motor de la nostra vida. Són els encarregats de proporcionar oxigen a les cèl·lules i expulsar el diòxid de carboni. Com que és un òrgan que no treballa sense parar, l’impacte dels hàbits és crucial. Si no posem atenció a les nostres accions diàries podem exposar-nos a l’aparició de malalties prematures i com a conseqüència, patir un deteriorament de la qualitat de vida a llarg termini. En el post d’avui t’expliquem quins són els hàbits més perjudicials perquè els puguis identificar i evitar de manera més fàcil.

Ser fumador passiu o actiu

El fum que desprèn una cigarreta porta al voltant de 250 substàncies tòxiques. Quan ho ingereixes, ja sigui per la teva pròpia voluntat o no, els teus pulmons fan el que poden per filtrar les toxines i extreure l’aire pur. Aquestes toxines queden dins dels teus pulmons originant malalties de tota mena, com l’asma. A més, la perllongada exposició a aquestes toxines fan augmentar les possibilitats patir un càncer de pulmó, un dels més complicats de tractar.

 

Hàbits perjudicials per a la teva salut pulmonar2

No fer exercici

Un estil de vida sedentari és també nociu per a la nostra salut pulmonar. Recorda que el pulmó és un múscul més en el nostre organisme, i com els altres músculs es deteriora i perd la seva vitalitat si no s’entrena constantment. Un estil de vida molt estàtic pot fer-te més vulnerable a patir malalties i deficiències respiratòries.

Hàbits perjudicials per a la teva salut pulmonar2

Llocs poc higiènics

Les substàncies nocives i els microbis,  viatgen per l’aire i es queden a sobre dels objectes i la roba. Viure en espais poc higiènics com ara amb excés de pols, a la llarga, pot ocasionar problemes greus com al·lèrgies severes per culpa dels àcars. Recorda netejar la pols que es diposita en els espais de manera recurrent i reduiràs aquest perill al màxim.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *