Perquè i com estirar abans i després d’entrenar?

Estirar abans o després de fer esport? L’etern debat… En el post d’avui t’expliquem com fer-ho perquè puguis entrenar a gust i treure-li el major rendiment.

Estirar abans d’entrenar?

És el que ens ve al cap per intuïció i és el que ens han inculcat des de les classes d’educació física de la primària. L’objectiu d’aquests estiraments és preparar el múscul abans de la càrrega física per a evitar lesions durant l’entrenament. No obstant això, diversos estudis i concretament aquest ens llancen proves que l’estirament estàtic abans de l’exercici pot ser contraproduent, ja que afebleix el múscul i el fa més propens a sofrir lesions.

El que succeeix quan fem estiraments estàtics abans d’entrenar és que afeblim la tensió del múscul davant la contracció que suposa el fet d’exercitar-lo després. Has de pensar que el múscul és com una cinta elàstica, el seu rendiment òptim és sempre quan està en un estat de tensió, si es destensa encara que sigui una mica no pot emetre tota la força inicial.

Llavors et preguntes: què faig abans d’entrenar? El més recomanable és que exercitis de manera molt suau, a partir d’estiraments dinàmics en moviment, els músculs que vagis a activar durant l’exercici. Aquí el que busques és augmentar el reg sanguini i lubrificar les articulacions.

via https://bodyquick.es/

Estirar després d’entrenar?

La resposta és clara, has d’estirar sempre després de realitzar un esforç físic de manera prolongada i que ha afectat la teva musculatura. Aquí entren en joc els estiraments passius dels quals parlàvem al principi, que busquen relaxar els músculs, mantenir la seva flexibilitat i millorar el seu rendiment després de sofrir els micro trencaments que provoquen les sessions d’exercici.

via http://educacionfisicamartin.blogspot.com/

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *