salut ocular 1

5 Consells per mantenir la salut dels teus ulls

Amb els teus ulls no te la juguis. És normal notar un deteriorament de la visió amb el pas dels anys, no obstant això, hi ha moltes maneres d’alentir aquest procés cuidant la teva salut ocular. En el post d’avui et donem 5 consells fàcils que pots incorporar a partir d’avui.

1. Usa ulleres de sol

Els raigs ultraviolats (UV) afecten directament en la teva salut ocular. L’exposició excessiva als raigs UV sobretot en hores d’alta intensitat, augmentarà la possibilitat de patir cataractes i degeneració macular. Per a això, has de fer servir unes ulleres de sol homologades perquè redueixin l’impacte dels raigs en els teus ulls.

2. Alimentació saludable

Cuidar la teva alimentació farà que el teu cos i concretament el teu sistema visual rebi tots els nutrients necessaris. Els aliments rics en vitamines C i E, luteïna, zinc i àcids grassos omega-3 ajuden a enfortir l’ull i els seus components, igual que fan disminuir el risc de malalties relacionades amb l’edat.

salut ocular 3

3. No abusis de les pantalles

Actualment, la nostra vida depèn per complet de les pantalles tant en la feina com en l’àmbit personal. El fet de mirar fixament la pantalla durant un temps prolongat fa que els teus ulls pateixin de sequedat i tots els problemes que això deriva. Et recomanem que descansis cada hora uns minuts i relaxis els teus ulls. D’aquesta manera pots evitar possibles maldecaps, visió borrosa o dificultat en la concentració.

4. Cuida la higiene dels ulls

Hi ha molts elements externs que afecten els nostres ulls i que a la llarga poden suposar un risc en l’aparició de certes malalties. Existeixen moltes maneres de tractar els ulls vermells o la picor com per exemple amb les gotes oculars. També és important netejar bé la zona de les parpelles cada dia, perquè poden acumular pols i brutícia.

5. Deixa de fumar

Tots sabem que el fum perjudica els pulmons però també ho fa amb els nostres ulls. Quan fumem el nostre cos absorbeix la nicotina fent que el reg sanguini sigui més lent, desequilibrant el funcionament de les capes de la retina. Aquest efecte al llarg del temps pot causar la síndrome de l’ull sec, conjuntivitis, queratitis o blefaritis, igual que augmentar el risc d’aparició de cataractes i degeneració macular.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *