gluten

És millor ingerir aliments sense gluten?

En els últims anys s’ha incrementat el nombre de persones que pateixen algun tipus d’intolerància o al·lèrgia alimentaria. Entre d’elles, les més comunes són les que fan referència a la lactosa i al gluten. Ara bé, també hi ha hagut un increment de persones que, voluntàriament, han eliminat alguns aliments de la serva dieta perquè consideren que eviten riscos, aprimen o tenen altres beneficis.

Un dels aliments més eliminats de les dietes d’una forma previsora i estètica ha sigut el gluten. És millor ingerir aliments que no contenguin aquesta proteïna o és necessari tenir-la dins la nostra dieta?

aliments sense gluten

El blat ha format part de la nostra dieta des de fa molts segles doncs és una de les potes que conformen la base de la piràmide alimentària. Ara bé, la proteïna que trobem al blat, el gluten, no és tolerada per tothom, en moltes ocasions genera un malestar físic, inflamació abdominal, entre altres símptomes. Però, és efectiu eliminar el gluten si es busca aprimar?

Segons alguns experts, eliminar el gluten de la nostra dieta és essencial per mantenir-nos el més sa possible, ja que consideren la glicina, component que trobem present al gluten, com a principal interventora de les malalties autoimmunes. A més a més, el consum de cereals està entre les principals causes d’anèmia per deficiència de ferro, per exemple. Per últim, a l’hora d’ingerir cereals, és molt millor fer-ho en forma de cereals integrals, per exemple, doncs els blancs i processats aporten una gran quantitat de sucres a la sang gens favorables. Totes aquestes raons són les que defensen els que eliminen el gluten de les seves dietes, sense prestar atenció a si aprimen o no.

Per altra banda, els que defensen el gluten confirmen que és cert que puguem aprimar en deixar de menjar gluten, però com ho faríem en eliminar un altre aliment o proteïna calòrica de la nostra dieta. Una dieta sense gluten pot ser molt energètica, i això és, principalment, el que necessitem a l’hora d’aprimar-nos: fer una dieta o bé enèrgica o bé baixa en greixos. Ara bé, no hem d’eliminar el gluten perquè afavoreixi el colesterol o perquè contengui greixos poc saludables, el que hem de fer és eliminar les farines processades que contenen greixos saturats! És això, precisament, el que no és gens positiu pel nostre organisme.

Si encara no saps si ets intolerant, al·lèrgic o simplement vols consultar els símptomes que pateixen aquestes persones en ingerir gluten, no et pots perdre un dels nostres últims post de blog. També és important que consultis al teu dietista per saber què et convé més i no deixar-te emportar per modes o tendències, ja que amb el que jugues és amb la teva salut i benestar físic.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *