Envelliment de la pell amb el sol

Tenir cura de la nostra pell és una de les prioritats més importants per a la nostra salut. Ja que en ser l’òrgan més gran del cos, és també el que pateix les majors agressions de l’exterior, especialment a causa dels canvis de temps i les radiacions solars.

El sol és precisament un dels factors que més afecten la salut de la pell. Hem de protegir-nos i cuidar-nos adequadament per evitar riscos en el deteriorament de la nostra pell. El sol pot arribar a provocar envelliment prematur fins a causar melanoma o càncer de pell. Les parts de coll, cara i mans són les que més arriben a patir aquests efectes, ja que són les més exposades.

7 senyals que indiquen que el sol està causant estralls en la nostra pell:

  1. Les pigues: demostren que la teva pell està lentament envellint a causa del sol.
  2. Arrugues: són el més temut per moltes dones que tenen por a envellir. I el que no se sap és que el sol és un principal causant, així que hem de protegir-nos davant aquest element.
  3. Aranyes vasculars: aquestes petites vènetes morades que podem veure com van sortint a la nostra cara. És important vigilar i saber tenir-ne cura, ja que poden arribar a convertir-se en varius i fer-nos patir un dany més gran.
  4. Querassis actíniques: són les taques vermelles i escamoses que inicien el càncer de pell. L’exposició al sol i la manca de protecció davant seu és el causant d’aquestes perilloses taques.
  5. Procés de curació lent: els anys d’exposició al sol també fan que la teva pell es debiliti i que lesions o blaus triguin més temps a curar.
  6. Elastosi solar: l’acumulació d’elastina en la pell, és provocada per passar massa hores sota els raigs del sol i sense protecció. Provoca fotoenvelliment i signes d’arrugues i flacciditat, causant un aspecte més vell en la nostra pell.
  7. Taques d’edat: també conegudes com a ‘flors del panteó’, aquestes taques color marró són també causades per exposició sense protecció solar durant tants anys i mai tenir-ho en compte i prendre precaucions adequades.

Per saber com protegir la pell davant del sol, visita el nostre últim post, “Com protegir-se del sol” a on podràs trobar tots els consells per mantenir una pell saludable durant molts anys.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *