beneficis de caminar diariament1

9 Beneficis de caminar diàriament que has de conèixer

Caminar és un dels moviments més naturals per a l’ésser humà i és essencial perquè els processos de l’organisme es desenvolupin amb normalitat. No obstant això, en una societat sedentària i encara més accentuada pel teletreball, la falta de l’exercici físic més bàsic que és caminar pot causar seriosos problemes per a la salut. El blog d’avui no l’enfocarem sobre els problemes sinó sobre els 9 beneficis que té caminar diàriament perquè ho puguis implementar en els teus hàbits saludables tan aviat possible.

És un exercici senzill i accessible

Per a caminar no fa falta ni massa experiència (ja que ho sabem fer des que som petits), ni material extra. A més, el pots practicar on sigui, a la ciutat, al poble o a la muntanya.

Pots regular la seva intensitat

Si vols esprémer més energia i cremar més calories pots fer-ho amb un ritme més accelerat o buscar entorns amb pujada o obstacles. També existeixen diversos tipus de materials extra com els pesos tous que pots acoblar als teus turmells per a guanyar resistència.

És una activitat social

Si creus que caminar és avorrit convida a algú. D’aquesta manera, a més de fer activitat física, socialitzaràs amb els teus amics i familiars. Quan socialitzem, el nostre cos emet hormones responsables de la sensació de satisfacció i felicitat.

Cuida les teves articulacions

Caminar generalment és una activitat que té poc impacte en les articulacions tret que se sofreixi algun tipus d’incapacitat o malaltia. Sempre que surtis a caminar fes-ho progressivament, comença amb un ritme pausat i després augmenta d’intensitat. Et recomanem que abans facis alguns estiraments actius.

Alleuja l’estrès

L’estrès ens afecta a tots ja sigui per temes laborals o personals. Encara que sofrir-ho és inevitable, pots disminuir el seu impacte a partir de l’activitat física. Caminar t’ajudarà a buidar la teva ment de problemes i veure les coses des de més distància.

Pot ajudar a la pèrdua de pes i prevenir l’obesitat

Si estàs en una dinàmica de perduda de pes, caminar et pot ajudar en aquest camí. Potser caminar no sigui l’activitat on cremis més calories, però en combinació amb una alimentació adequada pot ajudar-te a agilitar la pèrdua de pes com també a mantenir el teu pes estable.

beneficis de caminar diariament2

Augmenta els nivells de Vitamina D

La Vitamina D és un nutrient complex d’obtenir si vius en països nòrdics o amb poca llum directa del sol, però a Espanya s’aconsegueix de manera natural. Simplement surt a caminar amb freqüència i obtindràs la quantitat de vitamina D necessària per cuidar la salut dels teus ossos i enfortir el sistema immunitari.

Millora la circulació

Estar assegut durant moltes hores perjudica greument la circulació sobretot en les parts inferiors del cos. Això desencadena l’aparició de varius i degeneració més accelerada de les cèl·lules. Caminar fa que la sang corri pel teu cos i els òrgans puguin funcionar òptimament.

Ajuda a frenar els mals hàbits alimentaris

Gran part dels antulls i mals hàbits alimentaris sorgeixen en moments en què ens trobem a casa o en l’oficina. Caminar és la raó perfecta per a adonar-nos que no necessitem l’antull de picar ni obtenir calories extres.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *