dejuni intermitent

En què consisteix el dejuni intermitent?

Es coneix com a dejuni intermitent el model nutricional que consisteix a alternar períodes de dejuni amb període d’ingesta d’aliments. Entre els seus beneficis es troba l’optimització metabòlica, el control del pes o l’augment de la neuroplasticitat. En els últims anys, també s’ha posat de moda entre els esportistes que busquen baixar el seu índex de greix per a ressaltar més la massa muscular.

Algunes de les teories de l’efectivitat del dejuni intermitent es basen en l’evolució de l’ADN humà. Es diu que durant segles els éssers humans van haver d’adaptar-se al paper del caçador i recol·lector, que començava a treballar des de les primeres hores de sol i consumia els queviures una vegada caçats o recol·lectats al capvespre. Es creu que aquest model de vida mantenia als éssers humans en un equilibri musculatura – nivell de greix idoni.

dejuni intermitent

Actualment existeixen models de dejuni intermitent adaptats segons el nivell restrictiu de les hores de dejuni.

Dejuni 16/8

És el model més estès, creat per Martin Berkhan i orientat a aquells que vulguin augmentar la seva massa muscular i perdre greix. Per a aplicar-ho en la teva alimentació hauràs de consumir totes les calories en una finestra de 8 hores i les 16 restants hauràs de fer dejuni, tirant de líquids com el cafè o l’aigua.

Dejuni 12/12

És recomanable per a aquells que els hi costa superar emocionalment la sensació de poder ingerir aliments i vulguin provar el dejuni. Es pot aplicar de manera quotidiana.

dejuni intermitent

Dejuni 24

És una modalitat més radical i intensa on es requereix experiència i disciplina. Com el seu nom indica, consisteix a passar-se 24 hores sense menjar, solament consumint líquids.

Finalment, volem recalcar que practicar el dejuni pot tenir tant beneficiar-nos com afectar negativament la nostra salut, per això abans de posar-lo en pràctica et recomanem dirigir-te a un especialista que et pugui assessorar.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *