Embarassada a l’estiu, què puc fer i què no?

Sabem el que és patir calor, els peus inflats, esgotament, set i molt cansament, però si a més li sumes el fet d’estar embarassada, tot es complica una mica més!

Quan estàs embarassada, els mesos d’estiu i la calor excessiva sol provocar períodes de desgana, especialment en l’últim trimestre de gestació. Però estar embarassada és una de les coses més boniques al món, així que no hi ha raó per la qual patir. Hem de gaudir d’aquests mesos i saber com mantenir-nos saludables i estables per millorar el nostre benestar emocional i físic, i el del nostre nadó!

pregnant

6 consells per suportar l’estiu

 1. Esmorzar energitzant: Sempre s’ha de començar bé el dia, per això, un esmorzar complet és essencial: inclou cereals, lactis, fruita fresca i molta aigua.
 2. Estigues hidratada: beure molts líquids és fonamental per hidratar el cos i evitar la retenció de líquids en l’organisme. Recomanem consumir, almenys, dos litres d’aigua al dia.
 3. Fes exercici moderat: és molt important mantenir-se en forma per mantenir aquesta energia. Les caminades, el ioga i la natació són ideals en aquesta època de l’any i també t’ajudaran molt durant el teu embaràs.
 4. Descansa: això deu ser una prioritat en el teu dia a dia si estàs embarassada. La calor incrementa la fatiga i hem de permetre relaxar-nos i posar les cames en alt.
 5. Menja fruita: això t’ajudarà a mantenir-te hidratada, refrescada i amb molta energia saludable. El seu contingut d’aigua, sucres, vitamines i minerals t’aportaran aquesta absorció de ferro i t’ajudaran a combatre malestars durant el teu embaràs. Et recomanem les cireres, les maduixes, el préssec, la síndria, la taronja i la pinya.
 6. Precaucions en platja o piscina: submergir-se en aigües refrescants ens pot semblar més que desitjable, però sempre cal prendre en compte les següents precaucions per a l’embaràs:
 • Compte amb lase’l busseig i les immersions profundes, ja que poden portar a riscos d’ofegament i per a la salut del nadó.
 • No et banyis al mar si hi ha perill de meduses o l’estat del mar és dolent o perillós.
 • Millor evita les aigües que no coneguem, poden estar molt contaminades o massa netes i aquests químics poden causar infeccions per al nadó i el nostre embaràs.
 • Cura en caminar per la vora d’alguna piscina, pots relliscar i causar un accident no desitjat.
 • No capbussar-se en l’aigua amb força, ja que pot provocar que entri aigua al cos interior i causar alguna infecció.

Prenatal yoga

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *