Els polls, prevenció i consells

Els polls o pediculosi són uns paràsits que poden atacar a l’ésser humà al cap, al cos, o inclús al pubis. En el post d’avui ens centrarem en els que ataquen al cap i detallarem tot el que necessites saber per combatre’ls i eliminar-los!

Sabies que els polls representen el 75% de la massa total d’animals del planeta? Aquests diminuts animals habiten i s’alimenten de petites quantitats de sang del nostre cos. Són molt molestos, desesperants i, a vegades, molt complicats d’eliminar. Però no t’amoïnis, amb aquests consells sabràs com evitar-los, combatre’ls i educar als teus fills perquè evitin la infecció de polls.

La millor estratègia per eliminar-los és enfrontar-se a ells tan bon punt els detectem. Sobretot per evitar l’estacionamient de les llémenes, els ous dels polls femelles. Els polls deixen, diàriament, de quatre a vuit ous durant tres o cinc setmanes, el qual significa un total d’entre 100 o 250 llémenes al final d’aquest període. L’aspecte d’aquestes llémenes són petites taques blanques que sovint es confonen amb caspa, un petit consell per saber de què es tracta és que, si costa retirar-ho, són ous de poll, mentre que si escampa ràpidament, es tracta de caspa. La recomanació doncs és revisar el cap dels nens i les nenes de tres a quatre cops per setmana i de manera minuciosa, començant per darrere de les orelles i la nuca.

Photo © www.luciamipediatra.com

Photo © www.luciamipediatra.com

Hi ha moltes creences errònies com la del fet que salten d’un cap a un altre o la del fet que s’infecten només els cabells bruts. La veritat és que es transmeten per contacte directe entre persones, és a dir, quan un nen junta el cap amb un cap d’un nen infectat, quan intercanviem gorres, raspalls o pintes. Per això una fase important per combatre el poll és l’educació:

  • Ensenya als teus fills que no han de compartir elements que hagin estat en contacte amb zones del cap de persones infectades.
  • Avisa a l’escola o llar d’infants de la infecció perquè puguin prendre les mesures adequades.
  • Els penjadors s’han d’utilitzar de manera individual: abrics, gorres o barrets, s’han de penjar cadascun en el seu individual, per evitar el contacte directe.
  • S’ha de netejar de forma regular tot el que tingui contacte amb el cap del teu fill: auriculars, coixins del llit o el cotxe, etc.

Els polls són ràpids i eviten la llum, per això, el millor moment per inspeccionar el cap és després de netejar el cap i amb el cabell humit, fent un seguiment per zones, ja que en un ambient humit, els polls no es mouen amb tanta agilitat. Per fer-ho recomanem utilitzar una pinta especial per a polls anomenat anti-llémenes, que s’utilitza des de la base del cabell fins a la punta, d’una manera eficaç i amb molta cura.

Photo © www.hospitaldenens.com

Photo © www.hospitaldenens.com

És complicat evitar aquest molest paràsit, però com a totes les infeccions, el millor remei és prevenir amb aquests petits consells que compartim amb tots vosaltres.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *