Els fongs de les piscines

Amb la tornada als hàbits de vida saludables, som molts els que ens hem apuntat al gimnàs per realitzar activitats esportives, com per exemple, la natació. Un excel·lent exercici per reforçar la musculació, alinear l’esquena o augmentar la resistència, entre altres beneficis.

Després d’uns dies de visita a la piscina, no us estranyeu si noteu les mans, les ungles, o la part inguinal, amb petites taques vermelles i amb una picor permanent. Quin és el diagnòstic? Fongs. Les piscines són una font d’infeccions molt gran a causa de la quantitat de persones que les freqüenten i els productes químics que la protegeixen de problemes més grossos.

Si vols saber com evitar aquesta molesta malaltia, has de seguir aquests petits consells que t’alliberaran de la possibilitat de contagiar-te:

No caminar descalç
Com dèiem, les piscines són una font principal d’infecció perquè els fongs sobreviuen en un tipus d’ambient humit. La protecció als peus és essencial per no patir, per exemple, del conegut i molest ‘peu d’atleta’.

Assecar-se correctament

Amb les presses per sortir del gimnàs i arribar a temps a l’escola o a la feina, podem descuidar-nos d’assecar totes les parts del nostre cos correctament. Sobretot, hem de tenir cura de les aixelles, la zona genial, i els interiors dels dits dels peus i les mans. Els plecs del nostre cos són una altra font perquè habitin els fongs.

Evitar la suor
Tot i que al Febrer no patim de gaire suor, és un aspecte a tenir en compte per l’època d’estiu. És important dutxar-se freqüentment després de realitzar esport intens i dur roba que transpiri perquè no quedi la humitat al nostre cos de manera permanent, ja que és un ambient que permet la proliferació de fongs.

En general, són petits consells que eviten que els fongs visquin a la nostra pell i ens molestin durant el nostre dia a dia. En cas de patir fongs, us atendrem a la Farmàcia Amadó per facilitar-vos la millor medicació i tractament que farà que us allibereu dels fongs en un temps breu.

Foto portada © www.1610.org.uk

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *