Els aliments orgànics

Els aliments orgànics

Sentim parlar constantment sobre els productes orgànics, però sabem realment què són? Coneixem els beneficis que ens aporten aquest tipus d’aliments? Avui us respondrem totes aquestes preguntes en aquest article.

¿Què són els aliments orgànics?

Es tracta d’aquells aliments que tenen un origen agrícola o agroindustrial i que es produeixen o s’elaboren a partir de procediments ecològics. El tipus de procediments que segueixen són naturals i sempre eviten la utilització d’agents químics, sintètics o artificials. Per identificar aquests productes existeixen segells i certificats que asseguren la procedència i qualitat.

Els aliments etiquetats com a 100% orgànics han de contenir únicament ingredients produits de manera ecològica, com és el cas del compost que es fa servir, els minerals o altres substàncies que intervenen en el procés de producció del producte.

Beneficios de los productos ecológicos

Un dels grans avantatges que té consumir productes orgànics és que no contenen o pràcticament no tenen pesticides artificials o sintètics, herbicides, residus d’hormones y altres procediments químics. Per altre banda, contenen més nutrients y fitoquímics necessaris pel nostre organisme y el gust és més intens.

Aquest tipus d’aliments també promouen la biodiversitat, la conservació de l’aigua i protegeixen el benestar dels animals, per tant, són més sostenibles. El fet de no fer servir productes químics per la seva producció fa que sovint els preus siguin més elevats que altres aliments convencionals, i en moltes ocasions l’aparença no és la més atractiva.

Principals productes orgànics

A continuació trobareu una llista de productes que són realment interessants consumir amb una producció orgànica:

  1. Fruites fresques i de temporada.
  2. Verdures de fulles verdes
  3. Altres verdures com el cogombre
  4. Chilis i pebrots picants
  5. Ous
  6. Carn

 

 

 

 

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *