calci

El mite del calci en la llet

 

Quants cops hem sentit a dir que si no prenem llet estarem aportant un nivell baix de calci al nostre cos? O que aquest només el trobem a la llet o els seus derivats làctics? Amb els anys, han aparegut molts els articles relacionats sobre si és bo o no consumir llet més enllà dels primers mesos de vida i de si els seus beneficis són tan bons com diuen. En el post d’avui investigarem més sobre què ens aporta la llet.

Per començar, direm que l’ésser humà és l’únic mamífer que pren llet més enllà del període de lactància infantil. A més a més, no només prenem llet durant tota la vida, sinó que es tracta de llet que pertany a altres espècies. En aquest sentit, és normal que a mesura que ens fem més grans desenvolupen intoleràncies o al·lèrgies a la lactosa, ja que quan creixem perdem l’enzim que ens permet digerir la lactosa, ja que només la necessitem – teòricament – durant la nostra mare ens dóna el pit.

calci

Si pensem en què ens aporta la llet podem esmentar moltes virtuts, com el calci, la vitamina D i algunes proteïnes, és per això que durant anys s’ha convertit en part essencial dels esmorzars dels nens dels països occidentals. Tot i això, s’ha relativitzat molt sobre la importància de la llet i tot i que alguns estudis no neguen els seus beneficis, potser la llet és molt més imprescindible que el que ens pensàvem en un principi.

Per un una banda, la llet no és ni l’única ni la millor font possible per rebre calci, per exemple, les bledes, la soja, les mongetes, el bròquil i d’altres verdures aporten una quantitat més gran de calci al nostre cos. Per altra banda, ningú nega que llet sigui una bona font de calci, però sense la Vitamina D (que ens permet absorbir-ho i la que evita, per exemple, que patim osteoporosis) no aniríem enlloc tampoc, i la millor manera de tenir aquesta vitamina, a més d’introduir a la nostra dieta alguns aliments com els bolets, el salmó o la tonyina, és bo també prendre el sol uns 20 minuts al dia.

En definitiva, prendre llet no ens farà tenir uns ossos més forts, això ho aconseguirem amb una dieta equilibrada i fent esport d’una manera regular. A més, què passa amb els intolerants a la lactosa? Recordem que tenim d’altres alternatives com les begudes vegetals que també representen una bona font de beneficis i tot plegat ens farà tenir uns ossos forts!

calci

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *