consells per cuidar el teu sistema digestiu 2

Dia Mundial de la Salut Digestiva: 10 consells per cuidar el teu sistema digestiu

A partir de la iniciativa de l’Organització Mundial de Gastroenterologia, avui 29 de maig se celebra El Dia Mundial de la Salut Digestiva per a donar resposta i suport a totes aquelles persones que pateixen malalties gastrointestinals. Per això hem decidit donar-te 10 consells per a cuidar el teu sistema digestiu i reduir el risc de patir malalties derivades en el futur.

consells per cuidar el teu sistema digestiu 3

  1. Hidrata’t – L’aigua ajuda la digestió proporcionant prou nivell de líquids i hidratació a tot el sistema digestiu perquè funcioni de manera fluida.
  2. Consumeix fibra – La fibra és un nutrient que reforça el procés digestiu, afavorint el restrenyiment i fent que la femta adquireixi una consistència més tova.
  3. Regula la quantitat d’aliments que ingereixes – El sistema digestiu treballa com un múscul i si abusem d’ell, és fàcil que apareguin problemes derivats. Distribueix les ingestes entre esmorzar, menjar, berenar i sopar.
  4. Mou-te – La salut digestiva està directament relacionada amb un estil saludable. Mou-te per a afavorir la mobilitat intestinal i ajuda l’eliminació de les restes.
  5. Prioritza els aliments naturals – Els aliments processats són dolents per a la nostra digestió. Sobrecarreguen el procés i a més tenen quantitats excessives de greix i sal.
  6. Fes servir l’oli d’oliva – L’oli d’oliva ajuda a la funció pancreàtica i afavoreix l’absorció de minerals. A més té propietats antiinflamatòries i disminueix l’acidesa de l’estómac.
  7. Limita l’alcohol – L’alcohol és una substància que relativament “intoxica” el nostre organisme. Quan passa pel sistema digestiu produeix irritació, que a la llarga pot implicar greus problemes.
  8. Controla els gasos – Aconsegueix disminuir els gasos menjant més a poc a poc, limitant les begudes amb gas i reduint aliments amb fècula.
  9. La fruita i verdura el teu millor aliat – El consum de fruita i verdura aporta minerals, fibra, aigua i vitamines al teu organisme. El seu alt contingut en nutrients protegeixen la mucosa intestinal.
  10. Crea una rutina d’anar al bany – Aconsegueix que el teu cos expulsi allò que no necessita d’una manera constant i sense dificultat. Si ho fas al matí millor, evitant tenir molèsties durant al llarg del dia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *