rendiment laboral i la salut 1

Curiositats sobre el rendiment laboral i la salut

La feina no deixa de ser un exercici físic o mental que realitzem diàriament. Els nostres hàbits en l’entorn laboral faran que el nostre resultat sigui bo o dolent. Per això, en el post d’avui et revelem 5 curiositats sobre el rendiment a la feina i la salut

Prendre un descans a la feina

Fer un brake breu (5 minuts) cada hora o un més prolongat (10 min) cada dues hores és la millor manera de seguir en forma. En termes físics, emocionals i mentals, el nostre cos es relaxa i agafa forces per al següent esprint. Aquí és important ser conscient que aquest descans pot ser reforçat amb exercicis de respiració o estiraments. El 2011 la Universitat d’Illinois a UrbanaChampaign va publicar un estudi a la Revista Cognition on es demostrava que els descansos entre tasques augmentaven la productivitat en un 7%.

Sóc més productiu si treballo més hores?

La resposta és NO. Segons dades recollides per Work Ficar, de mitjana passem a la feina unes 9 hores i 19 minuts. No obstant això, el temps en què realment treballem és de 7 hores i 12 minuts. Les dades de productivitat ens mostren que som capaços de resoldre problemes efectivament durant 6 hores i 34 minuts. És obvi que treballar no ens fa més productius, ja que a partir de les 6 hores la productivitat baixa intensament. Per això, és més important la gestió del temps i de les prioritats abans que la força bruta de treball.

rendiment laboral i la salut 2

La importància de la nutrició

Com havíem dit abans, hi ha poques diferències entre el treball i la pràctica d’un esport. Estan les fases de preparació, entrenament i pràctica. Por tant, el nivell d’energia que obtenim dels aliments és vital per seguir amb el ritme d’activitat. Encara que sembli molt atractiu baixar a la cantina de sota de l’oficina a menjar pot no ser la millor elecció. És millor preparar els teus menjars a casa, rics en macro i micronutrients, evitant així els fregits i preparacions dels restaurants. Per cert, si vols saber més sobre com preparar menjar a casa i de manera ràpida per la feina passa’t per aquest post.

Les hores de son

El descans és fonamental per rendir durant les hores de treball. Les hores de son han de ser sagrades si vols ser bo en el que fas. Dormir entre 7-8 hores farà que t’aixequis del llit amb energia i puguis rendir molt millor mentalment com físicament. Important, no t’oblidis l’esmorzar, necessites carregar-te de nutrients per arrencar bé després del descans.

rendiment laboral i la salut 4

La temperatura a la feina

És curiós com la temperatura pot afectar el nostre rendiment. Un experiment de la Universitat de Cornell va demostrar que temperatures a l’oficina de 20 graus feien als treballadors cometre un 44% més d’errors i ser un 50% menys productius quan les temperatures sobrepassaven els 25 graus. Quan la temperatura del nostre cos descendeix o augmenta massa, el cos utilitza molts recursos per mantenir l’organisme en calor o fresc i per això els recursos que van destinats al sistema cognitiu són més escassos.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *