Coses que no hauries d’esmorzar

És habitual que amb la quantitat de productes que ens trobem al supermercat: cereals, galetes, moltíssims tipus de pa… acabis comprant coses que ni necessites, ni són beneficioses per la teva salut. També els anuncis publicitaris han fet creure que alguns aliments com els cereals ensucrats són la millor opció per a una dieta equilibrada, però has d’anar en compte. Per això, avui et parlem sobre els aliments que no hauries de menjar mai per esmorzar.

Cereals ensucrats

Els cereals integrals com els de civada, de blat o els de sègol són ideals perquè proporcionen molta fibra, afavoreixen la digestió i augmenten la sensació de sacietat.

No obstant això, aquests beneficis es converteixen en perjudicis quan parlem dels cereals ensucrats. Els cereals d’aquest tipus contenen molts sucres afegits que no resulten en absolut saludables, mentre que el seu contingut en fibra és bastant escàs.

Brioixeria industrial

Les galetes, les magdalenes, els croissants, els bescuits o els muffins que comprem solen augmentar en gran manera els nostres nivells de sucre en sang.  A més, l’alt contingut en hidrats de carboni d’aquests aliments augmenten la probabilitat d’obesitat en cas de consumir-los de forma habitual.

Embotits i altres carns processades

En molts països, inclosa Espanya, esmorzar embotits és bastant habitual pel fàcil que resulta menjar-los tant sols, com en entrepà. No obstant això, l’Organització Mundial de la Salut ha categoritzat recentment aquest tipus d’aliments entre els quals augmenten el risc de sofrir diferents tipus de càncer.

Cafè

Si bé per a un gran nombre de gent és molt habitual esmorzar únicament un cafè o acompanuar-la d’un producte de rebosteria o un altre tipus d’aliment, la veritat és que aquest hàbit no és recomanable.

El cafè no només inhibeix la producció de cortisol (l’hormona de l’estrès), sinó que a més, prendre cafè amb l’estómac buit disminueix els efectes de la cafeïna en l’organisme i augmenta la tolerància a aquesta substància, la qual cosa al seu torn afavoreix l’addicció i la dependència.

Sucs de tetra brik

De la mateixa manera que succeeix amb els cereals ensucrats, el processament al qual és sotmesa la fruita per a la fabricació de sucs i nèctars de tetra brik fa que perdi la major part del seu valor nutricional.

Per tant, el més recomanable és preparar sucs naturals casolans usant fruites fresques i amb ajuda d’una espremedora (o un altre aparell adequat al vegetal que pretenguem usar) o, millor encara, menjar-se la fruita en el seu estat normal.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *