Mal de cap o migranya, com evitar-ho? Consells de la Farmacia Amadó Mollet.

Consells per evitar la migranya

Ni tots els mals de cap són migranyes, ni totes les migranyes són mals de cap. Per això cal saber distingir els símptomes i conèixer uns quants consells per evitar aquests molestos dolors!

El mal de cap és una de les formes més comunes del dolor. No el provoca cap causa, però es deu a la dilatació de les artèries situades al crani. Mentre que la migranya és un mal de cap intens que afecta normalment una part del cap i que pot estar acompanyat d’altres símptomes visuals, neurològics o gastrointestinals, entre d’altres. Normalment afecta més dones que homes, i té origen genètic.

Així doncs, com es desconeixen els orígens, val més prevenir que curar, per això, segueix aquests passos:

  • Controla el nivell de sucre en la sang, ja que si és massa baix, podem patir hipoglucèmia, la qual genera migranya. Per això, menja petits àpats al dia per regular aquest nivell de sucre.
  • Evita o regula la ingesta d’aliments que contenguin tiramina i nitrits, ja que alliberen una substància química al cervell que pot ocasionar migranya. Alguns d’aquests aliments són les patates, el pernil, els espinacs, el formatge, el vi, la soja, etc.
  • Pateixes alguna al·lèrgia? A vegades una intolerància o al·lèrgia pot derivar en migranya. Presta atenció al que menges quan pateixes aquests mals de cap tan intensos i fes-te les proves pertinents!
  • Beu molta aigua! La hidratació és imprescindible perquè el cervell funcioni correctament i no patim aquesta migranya.
  • El tipus de llum al qual ens exposem o els canvis de llums massa sobtosos també afecten el cervell. Els consells aquí són utilitzar ulleres de sol, descansar la vista de tant en tant i esperar per sortir al carrer quan la llum no sigui tan intensa.
  • Consumeix productes que contenguin vitamina B, magnesi i omega 3.
  • Dorm el que el teu cos necessiti. En moltes ocasions la migranya ve produïda per un període d’estrès i de poc descans per al cos. Per això, pren-t’ho amb calma i fes un reset al teu cos.

Hi ha molts consells que també ajuden a reduir la migranya: deixar de fumar, baixar el consum de cafeïna, entre d’altres. Però si tot i seguir aquests pesos, no cedeixen, recorda visitar el teu metge de capçalera o el teu farmacèutic de confiança perquè prenguin les mesures necessàries!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *