Com eliminar toxines

Eliminar toxines és un clàssic propòsit d’any nou després dels excessos del nadal i per començar a preparar el cos de cara a l’estiu. Però entre d’altres coses és, a part de saludable pel cos, una bona oportunitat per adquirir uns bons hàbits alimentaris.

Darrerament s’han fet molt famoses les dietes “detox express” a base única i exclusivament de sucs, utilitzades com a dieta miracle en moltes de les ocasions. Però cal dir que aquest tipus de dietes són bastant perilloses ja que priven al cos de molts nutrients i en moltes ocasions quan es torna a fer la dieta habitual té lloc el temut efecte “yoyó”.

Millorant el que mengem

Per això, la millor manera per a eliminar toxines és recuperant bons hàbits com ara: eliminar els greixos dels àpats, fer una ingesta més gran de líquids com ara l’aigua i les infusions i substituir les farines i cereals processat per altres integrals i augmentar els vegetals i les fruites. Un altre habit que ens ajudarà amb a l’eliminació de toxines es sopar lleuger i preferiblement a base d’hortalisses, fruites, verdures i peixos.

Incorporant alguns aliments en concret

Podem incloure en la nostra dieta alguns aliments que ens poden ajudar a eliminar toxines així com reduir la inflamació, millorar l’estat del fetge i ajudar a reduir l’excedent de grassa en l’organisme. Alguns d’aquest aliments són:

La cúrcuma: ajuda en l’eliminació de toxines, millora l’estat del fetge i redueix la inflamació. D’aquesta especie en surt que la curcumina que ens ajuda a reduir el sucre en la sang i té propietats antiimflamatories i antioxidants.
El suc de llimona: la llimona és una de les fruites més alcalines que existeix, fet que ens ajuda a desinflamar, i ens millora la funció digestiva i actua com a diürètic suau.
Les verdures crucíferes: com ara el bròquil, les cols, espinacs, bledes, la rúcula tenen propietats antioxidants, depuratives, antibacterianes i antivirals, antiinflamatòries i ens ajuden a regular les hormones.
Cireres: tenen grans propietats antioxidants i al ser riques en fenols ajuden a protegir-nos de les inflamacions. Com a curiositat ens ajuden a millorar el son.

Practicant més esport

No ens hem d’oblidar que la pràctica d’exercici també afavoreix l’eliminació de les toxines, ja que la suor és una de les maneres que el nostre cos té d’eliminar totes les substàncies tòxiques que o bé ingerim o bé tenen lloc en el nostre organisme.

Foto portada ©  http://ingenioysalud.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *