Combatre l’astènia primaveral

astenia-primaveral

Amb l’arribada de la primavera, a més de lluitar contra les temudes al·lèrgies també apareix l’astènia primaveral. Aquest símptoma es caracteritza per una sensació generalitzada de cansament, fatiga, debilitat física i psíquica i afecta més a dones que homes, amb edats compreses entre els 20 a 50 anys. Estudis demostren que durant la primavera, el 37% de la població se sent més cansada i amb falta d’energia. Segur que saps de què parlem, oi?

Encara que aquest patiment temporal no té tractament específic, sí que hi ha algunes mesures que t’ajudaran a alleujar, així que si vols conèixer alguns aliments que t’ajudaran a combatre l’astènia primaveral i consells per fer més suportables els seus símptomes, segueix llegint.

 • Dorm: Una clau important per combatre l’astènia primaveral és dormir tot el temps que el teu cos normalment necessita, és a dir 8 hores com a mínim.
 • Fes exercici: Si practiques exercici moderat aconseguiràs estar més relaxat ia l’hora de dormir, en estar més cansat, et costarà menys agafar el son. A més de sortir a córrer, també pots practicar pilates o ioga, nedar o anar en bicicleta.
 • Aliments: Afegeix a la teva dieta aliments com les maduixes, l’alvocat, els albercocs, llimones, plàtans, verdures de fulla verda, xampinyons, cereals integrals, bolets o llevat de cervesa, aquests t’ajudaran a minimitzar els símptomes de l’astènia primaveral.
 • Hidrata’t: És molt important beure entre 2 i 3 litres al dia per mantenir el cos hidratat durant el canvi estacional.
 • No abusis dels estimulants: És bàsic limitar el consum de begudes estimulants com el cafè, te o refrescos amb cola, sobretot durant la segona meitat del dia.
 • Evita realitzar menjars pesats: Els menjars abundants van acompanyades d’una digestió llarga i pesada que ens farà estar més apagats i cansats.
 • Pren infusions: Prova a prendre infusions amb gingebre o ginseng ja que aquests són de gran utilitat per millorar l’estat d’ànim i donar-nos aquesta injecció de vitalitat que necessitem durant el canvi estacional.
 • Esmorzar: És important no saltar-se l’esmorzar. Sí, sabem que és el menjar més important del dia però no vegades ens relaxem i no prenem tots els nutrients necessaris per afrontar la resta del dia.

Si tens dubtes sobre l’astènia primaveral, vine a la Farmàcia Amadó, t’explicarem més coses sobre ella.

astenia-primaveral

Con la llegada de la primavera, además de luchar contra las temidas alergias también aparece la astenia primaveral. Este síntoma se caracteriza por una sensación generalizada de cansancio, fatiga, debilidad física y psíquica y afecta más a mujeres que hombres, con edades comprendidas entre los 20 a 50 años. Estudios demuestran que durante la primavera, el 37% de la población se siente más cansada y con falta de energía. Seguro que sabes de qué hablamos, ¿verdad?

Aunque este padecimiento temporal no tiene tratamiento específico, sí que existen algunas medidas que te ayudarán a aliviarla, así que si quieres conocer algunos alimentos que te ayudarán a combatir la astenia primaveral y consejos para hacer más llevaderos sus síntomas, sigue leyendo.

 • Duerme: Una clave importante para combatir la astenia primaveral es dormir todo el tiempo que tu cuerpo normalmente necesita, esto es 8 horas como mínimo.
 • Haz ejercicio: Si practicas ejercicio moderado conseguirás estar más relajado y a la hora de dormir, al estar más cansado, te costará menos conciliar el sueño. Además de salir a correr, también puedes practicar pilates o yoga, nadar o ir en bici.
 • Alimentos: Añade a tu dieta alimentos como las fresas, el aguacate, los albaricoques, limones, plátanos, verduras de hoja verde, champiñones, cereales integrales, setas o levadura de cerveza, estos te ayudarán a minimizar los síntomas de la astenia primaveral.
 • Hidrátate: Es muy importante beber entre 2 y 3 litros al día para mantener el cuerpo hidratado durante el cambio estacional.
 • No abuses de los estimulantes: Es básico limitar el consumo de bebidas estimulantes como el café, té o refrescos con cola, sobre todo durante la segunda mitad del día.
 • Evita realizar ingestas copiosas: Las comidas abundantes van acompañadas de una digestión larga y pesada que nos hará estar más apagados y cansados.
 • Toma infusiones: Prueba a tomar infusiones con jengibre o ginseng ya que estos son de gran utilidad para mejorar el estado de ánimo y darnos esa inyección de vitalidad que necesitamos durante el cambio estacional.
 • Desayuno: Es importante no saltarse el desayuno. Sí, sabemos que es la comida más importante del día pero no ocasiones nos relajamos y no tomamos todos los nutrientes necesarios para afrontar el resto del día.

Si tienes dudas sobre la astenia primaveral, acércate a la Farmàcia Amadó, te contaremos más sobre ella.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *