Com sobreviure a l'onada de calor 1

Com sobreviure a l’onada de calor

Després d’uns dies ennuvolats el sol s’ha apoderat del temps i la calor no fa més que augmentar. Per fer-ho més suportable pots aplicar alguns dels trucs que t’expliquem en el post d’avui! Segueix llegint!

Abans de tot has de saber que les persones com majors d’edat, nens menors de 5 anys, discapacitats, persones amb malalties cròniques o que prenguin alguna medicació han d’extremar les precaucions davant la calor, ja que són més sensibles a l’efecte de la temperatura.

Hidrata’t

Has de prendre líquids per hidratar el teu cos perquè els processos del teu organisme flueixin amb normalitat. La quantitat recomanada és d’entre 2,5 i 3 litres a l’estiu. A més, és bo introduir begudes amb sucres naturals com sucs de fruita naturals, així tindràs un plus d’energia.

Com sobreviure a l'onada de calor 2

Redueix l’activitat física en hores punta

És important que segueixis fent exercici durant l’estiu, però, tracta d’evitar les hores amb més intensitat lumínica, així reduiràs el risc de patir un cop de calor.

Mantingues la teva casa fresca

Durant les hores de llum les cases amb més exposició tendeixen a escalfar-se en excés i pot ser molt molest per als inquilins. La millor opció és sempre mantenir les persianes baixes perquè la calor no traspassi a l’habitatge. Així mateix, fer servir electrodomèstics com condicionadors, humidificadors o ventiladors faran que tinguis una sensació climàtica més baixa.

Com sobreviure a l'onada de calor 3

Posa’t roba lleugera

Tot l’excés de teixit que estigui en contacte amb la nostra pell ens farà sentir acalorats i suarem amb assiduïtat. Per això, intenta portar la roba més fina possible, utilitza teixits com el lli i evita posar-te peces de roba massa ajustades.

Posa els aliments i begudes a la nevera

Amb la calor els aliments solen deteriorar-se amb més rapidesa. Per mantenir unes mesures higièniques de conservació adequades fes servir els compartiments del teu frigorífic adequadament. Recorda emmagatzemar la carn dins el congelador i descongela només unes hores abans del seu consum.

Com sobreviure a l'onada de calor 4

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *