Com sobreviure a les altes temperatures? Consells per no patir calor a l’estiu

En breus començarà un nou estiu i amb ell, les onades de calor, les altes temperatures i els problemes que això comporta. Per prevenir abans de temps, avui us donem uns breus consells per sobreviure a les altes temperatures.

Canvis a la llar: què he de fer?

Durant les hores de sol, els experts recomanen abaixar persianes i deixar la llar el menor temps en contacte amb el sol. Això farà, no només que es refredi, sinó també farà i ajudarà que no s’escalfi massa i utilitzem massa l’aire condicionat. Si el que vols és ventilar la llar, millor fer-ho a la nit!
Per altra banda, també es recomana desendollar els electrodomèstics que no s’estan utilitzant, estalviaràs llum i també ajudaràs al fet que la llar no s’escalfi massa, ja que són una important font de calor.

sobreviure a l´estiu

Quin tipus d’hàbits he d’acollir?

Són bàsics, ens els han repetit moltes vegades, però, quantes vegades els complim? Pren nota, perquè ho necessitaràs si no vols patir aquest estiu:

  • Per una banda, evita fer esport entre les 12:00 i les 17:00h i si l’has de practicar: fes-ho a l’ombra, beu molta aigua i vesteix roba clara i de cotó, preferiblement.
  • Ara que s’han posat de moda els barrets, fes ús d’aquesta roba per protegir-te del sol en les hores de més intensitat.
  • Si tens l’oportunitat, mulla’t els peus, mans i coll, serà una manera molt efectiva de refrescar-te.
  • Tot i no anar a prendre el sol específicament, utilitza sempre protector solar, hi ha de molts tipus, per això apropa’t a la Farmàcia Amadó i troba el tipus que més s’ajusti tant al teu tipus de pell com necessitats.

Pren nota i consulta també les recomanacions per les embarassades i els més petits en algun dels nostres posts de blog.

Què beure i què menjar?

Tot i que el que ens ve de gust és menjar i beure aliments fresquets, el que millor pots fer és prendre’ls “del temps”, és a dir, ni massa freds ni massa calents. Si no, el que farà el cos serà recuperar la calor interna quan s’ingereixen aquests tipus de begudes o plats més frescos per tal de regular la temperatura interna amb l’externa.

Per això, el que es recomana és deixar de prendre cafè, alcohol o begudes ensucrades, així com àpats molt calòrics. Substitueix-los per amanides, sucs o fruita, i sobretot, beure molta aigua tot i no tenir calor ni practicar esport!

sobreviure a l´estiu

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *