Com mantenir les nostres articulacions saludables

Les articulacions són aquestes zones en les quals s’uneixen dues o més ossos, com els genolls, el maluc, els colzes o les espatlles. Són molt sensibles i hem de tenir molta cura, ja que no hi ha recanvis que valguin i estan sempre exposades a un dur treball diari que comporta el seu desgast. Es poden danyar per molts motius, per exemple, diferents tipus de lesions o per malalties.

run

L’envelliment i la pràctica de l’esport i activitat física són els majors provocadors de l’augment significatiu d’aquestes lesions. Segons el Doctor Manuel Villanueva, Traumatòleg, els esports intensos, l’obesitat i diferents accidents poden arribar a castigar les nostres articulacions de manera traumatològica. Molèsties que solen ser conseqüents d’una sobreexposició i degeneració de les estructures, com tendons, lligaments, cartílags, etc.

Causant un dolor, rigidesa i limitació funcional de les articulacions, l’artrosi i altres tipus de malalties poden arribar a ser permanents en el nostre cos.

Un exemple de com cuidar aquestes articulacions és mantenint una dieta on els seus components afavoreixin la reducció de la inflamació, fet que ens ajudarà a contrarestar el molest dolor i els seus efectes.

omega 3

Els 9 aliments que milloren la salut de les nostres articulacions:

  1. Cúrcuma: llavor utilitzada des de fa més de 4 mil anys; ens ajudarà amb la reducció d’inflamació o problemes digestius.
  2. Taronges: aquest cítric amb un poderós antioxidant ens ajudarà a protegir les articulacions.
  3. Oli d’oliva: la dieta mediterrània s’ha posicionat com una de les que més redueixen el dolor i la rigidesa en els pacients amb artritis reumatoide. Les seves propietats antiinflamatòries s’atribueixen a l’àcid oleic, que conté polifenols i àcids grassos com l’omega-3, els quals actuen com antioxidants i protectors.
  4. Bròquil: el consum freqüent d’aquesta verdura o de la coliflor i altres verdures crucíferes ens protegeix contra el desenvolupament d’artritis.
  5. Gingebre: durant centenars d’anys s’ha utilitzat per tractar les nàusees, les migranyes o fins i tot la tensió alta, però un recent estudi publicat pel Journal of Medicine Food dóna suport al fet que, en consumir aquest aliment, projecta un efecte antiinflamatori i antioxidant contra les nostres articulacions.
  6. Gerds i mores: les antocianines són un antioxidant, la qual cosa ens proporciona proteïna C reactiva com a marcador de la inflamació, aportant de la mateixa manera minerals i vitamines indispensables per a tenir una bona salut de les nostres articulacions.
  7. Magnesi: podem trobar aquest mineral en els fruits secs com les ametlles, pinyons o llavors de sèsam, en verdures com la bleda o els espinacs, o fruites com les prunes. Aquest element ens ajudarà especialment en la protecció dels ossos.
  8. Sofre: conegut com el tractament simptomàtic de l’artritis de genoll; les proteïnes animals, peixos, aus i carns magres, especialment, són riques en aquest element.
  9. Vitamina D: el seu consum redueix el risc de desenvolupar artritis reumatoide. Trobada també en el peix blau, productes lactis, el pa i en el sol ens ajudarà a sintetitzar el calci i mantenir els nostres ossos saludables i forts.

Recorda que mantenir una dieta variada, sana i equilibrada, baixa en greixos saturats i amb un alt contingut en aliments antioxidants i antiinflamatoris és la base per mantenir l’organisme en les millors condicions. Però també ho és hidratar-nos correctament, beure aigua, infusions, sucs i begudes esportives, ens podrà garantir la síntesi de líquid sinovial, la qual cosa ens ajudarà a mantenir les articulacions lubricades i en moviment saludable i sense dolors innecessaris.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *