Com fer una dieta detox?

El canvi d’estació pot ser com una mena d’any nou per a plantejar-se nous propòsits o començar de zero un altre cop. Si creus que durant els primers mesos de l’any has fet excessos pel que fa al menjar, et proposem fer una dieta detox. Però, què és, com es fa i per a què serveix realment?

Són moltes les tendències alimentàries que han sorgit en els últims anys, però no totes elles són aptes per a tothom. Viure tota una setmana a base de sucs detox, no és per a qualsevol, ja que està bé per fer una neteja i eliminar toxines, però també té els seus riscos. La cerca d’aquestes tendències han de posar focus a millorar el teu estil de vida, i no provar tot el que es posa de moda.

En concret la dieta detox es basa a alimentar-se durant uns dies només amb sucs que contenguin fruita, vegetals, i proteïnes. Hi ha un suc per a cada moment i cada composició és diferent de l’anterior perquè conté tot el que necessites per aquella hora del dia i per afrontar la resta d’hores. Com diem, és una dieta estricta però que ens permet fer una “neteja” del nostre cos i eliminar toxines.

Et proposem tenir en compte aquests aspectes a l’hora de plantejar-te iniciar una dieta detox

Com qualsevol dieta, hem de tenir cura amb la nostra salut i alimentació. No és necessari fer bogeries o restriccions que no necessitem només perquè estan de moda o perquè ho creiem necessari, sense la confirmació d’algun especialista o sota la vigilància d’un expert.:

Un aspecte molt important a tenir en compte és: què entenem per “detox”? Una dieta detox pot ser, com diem, alimentar-se únicament de sucs, o eliminar durant uns dies l’alcohol, la nicotina, el sucre, etc. Per això, has d’adaptar aquesta dieta al teu estil de vida, i sobretot, al nou estil de vida que vols portar: més saludable, eliminant tot allò que va en contra de la salut.

Les neteges o desintoxicacions pretenen acabar amb una alimentació erràtica i poc saludable, per a, d’aquesta forma, estimular i reiniciar el metabolisme. Com si es tractés d’un ordinador. I això és més fàcil d’aconseguir quan donem un descans al nostre cos de la rutina habitual d’exercici físic. No només s’aconsella per facilitar la feina al metabolisme, sinó també perquè pots caure en lesions, mareigs, entre d’altres.

Com hem estat repetint, l’important d’aquesta dieta és per fer un ‘reset’, començar de zero i començar a comportar-nos bé amb la nostra alimentació. No es tracta de baixar de pes, es tracta de netejar-nos per dins i començar a conviure amb un estil de vida saludable i amb les bases posades sobre el que volem arribar a ser mantenint una alimentació cuidada.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *