Como evitar la cistitis 1

Com evitar la cistitis a l’estiu

La cistitis és la inflamació dels conductes urinaris que, sovint, sol ser provocat per una infecció bacteriana. 

Els símptomes solen ser:

  • Sensació de cremor quan s’orina. 
  • Dolor a la part baix de l’abdomen.
  • Ganes freqüents d’anar a orinar. 
  • Orinar en petites quantitats.
  • Sang a l’orina. 

Aquesta patologia afecta molt més a les dones que als homes, ja que, anatòmicament, la bufeta urinària femenina es troba més a prop de la zona perianal. 

A més, amb l’arribada de l’estiu és molt més probable patir una cistitis, ja que quan anem a la platja o a la piscina, la roba de bany es queda humida i no acostumem a canviar-nos a sec, per tant, aquest fet afavoreix l’aparició de bacteris que ens poden provocar una infecció urinària. 

A continuació et donem unes recomanacions per a evitar la temuda cistitis a l’estiu. 

Como evitar la cistitis 2

TENIR UNA HIGIENE ADEQUADA

Cal que tinguem una bona higiene de les parts íntimes, ja que és un fet essencial per evitar la infecció d’orina. Cal fer-ho amb productes específics que no alterin el pH de la zona íntima i, sempre, sense abusar, sinó, podem alterar la microbiota natural del nostre organisme la qual funciona com a barrera natural de bacteris. 

CANVIAR-SE LA ROBA DE BANY AMB FREQÜÈNCIA

Com hem mencionat anteriorment, és molt important que ens canviem la roba de bany, ja que, amb la calor i la humitat, es reprodueix l’escenari ideal per a la reproducció de bacteris i microorganismes. Per tant, és fonamental que tinguem sempre a mà una muda seca i neta. 

BEURE AIGUA DE MANERA REGULAR

La hidratació és essencial i a l’estiu encara més.  Beure aigua regularment, no només ens mantindrà hidratats, a més, farà que orinem amb més freqüència i afavorirà l’expulsió de gèrmens i bacteris del nostre organisme. 

ROBA INTERIOR ADEQUADA

Si utilitzem roba interior transpirable, preferentment, de cotó, mantindrem la zona íntima lliure de la humitat. També és recomanable evitar la roba excessivament ajustada. 

PRECAUCIÓ A L’HORA DE TENIR RELACIONS SEXUALS

La cistitis no és una Malaltia de Transmissió Sexual, però sí que és cert que, si no tenim la  suficientment cura, aquestes faciliten el contacte de bacteris amb la bufeta. És per aquest motiu que és imprescindible que extremem la higiene i que orinem després de tenir relacions sexuals per eliminar els possibles gèrmens i bacteris. 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *