Com deixar de fumar?

Ara que ha començat l’any, ara que toca complir amb els propòsits d’any nou, quants de vosaltres s’han proposat deixar de fumar? Molts, segur, però sabem que a vegades pot ser molt complicat allunyar-se d’ell. En el post d’avui us expliquem com aconseguir-ho!

Definir quin tipus de fumador ets

Fumes només quan surts de festa o després de cada àpat? Cada persona té les seves pròpies rutines i si ets capaç d’identificar quines són les teves, podràs jugar amb elles per evitar aquests moments de temptació, almenys al principi.

Al “jugar” o confondre aquestes rutines, t’acostumaràs a no necessitar la cigarreta a la mà per continuar. Per exemple: si sempre fumes en sortir de l’andana del metro, comença per utilitzar un altre transport públic o baixa una parada abans per caminar i distreure’t amb una bona música.

Escull una data

Si ja has dit que a partir de Gener deixes de ser un fumador més, benvingut! A vegades posposem aquesta data perquè creiem en el famós “ja ho deixaré”, però si ens comprometem amb nosaltres mateixos i diem que a partir de Gener ja no encendrem cap més cigarreta, serà més difícil trencar aquesta promesa.

Dejar de fumar

Pensa en tots els beneficis

Si encara no saps de quins beneficis estem parlant quan deixem de fumar, us fem una llista que, us aconsellem imprimir o tenir sempre a la vista, ja que et resultarà molt més motivador tenir en compte aquests beneficis de deixar de fumar en el teu dia a dia:

  • Tan sols 20 minuts després de fumar la tensió arterial i el pols tornen a la normalitat.
  • Després de 8 hores, els nivells d’oxigen a la sang tornen a ser normals. Tot i que encara mantenim els nivells de nicotina i monòxid de carboni, es redueixen els nivells passades les 24h.
  • Entre 2 i 12 setmanes després de l’última cigarreta, la circulació millora en tot el teu cos. És un bon moment per tornar a caminar i córrer, ja que et serà més fàcil i la motivació es mantindrà més a ratlla!
  • Després d’1 any sense fumar, el risc de patir un infart es redueix a la meitat, mentre que han de passar 10 anys perquè el risc de patir càncer de pulmó es redueixi al 50%.
  • A més d’aquests beneficis compta també amb un millor cabell, unes dents més blanques, i més diners a la butxaca!

Controla el que menges, el que beus i com respires!

L’ansietat pot aparèixer quan decideixes deixar de fumar, per això és molt important controlar el que menges i evitar picotejar entre hores i caure en aliments alts en greixos.

Sabies que hi ha aliments que ajuden a no tenir ganes de fumar? El kiwi, la pastanaga o el té, són alguns exemples. Si tot i això les ganes de fumar persisteixen, comença a beure més líquids, ja que són un bon aliat per enganyar a l’ansietat i també pel nostre organisme.

Un altre aliat molt important és la respiració. Recupera a poc a poc la resistència dels teus pulmons amb la regla del 6-3-9: agafa aire durant 6 segons, aguanta la respiració durant 3 minuts i expulsa l’aire en 9 segons. Si repeteixes el procés durant uns minuts veuràs com l’ansietat disminueix i els teus pulmons també es veuran més reforçats.

Hi ha moltes tècniques, passes, teràpies i altres formes de deixar de fumar, però el primer pas és saber per què vols deixar de fumar, sobretot, ho has de fer per tu i per la teva salut. Un cop ho hagis decidit, sort i ànims!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *