Com cuidar els nostres peus després de l'estiu?

Com cuidar els nostres peus després de l’estiu?

https://unsplash.com/photos/o16aG9luAv0

Els mesos d’estiu ens obliguen a destapar-nos, a portar roba més lleugera. En el cas dels peus ens solem posar calçat còmode, obert i a més, ens encanta caminar descalços per la gespa o per la platja. Tot aquest contacte directe amb el entorn produeix un impacte en la salut dels nostres peus.

Amb l’arribada de setembre i la tornada a la feina segur que has notat un cert desgast a diferents parts com tant a la pell com en les ungles dels peus. Per això hem decidit crear aquesta entrada amb les millors tècniques per tenir cura dels peus durant la tardor i aconseguir que llueixin de nou.

Hidrata’ls

Sembla obvi però passa desapercebut moltes de vegades. Per evitar l’aparició d’esquerdes, sequedats o butllofes al taló, aplica una crema hidratant per tota la zona que podràs trobar en qualsevol supermercat o farmàcia. Si vols que penetri millor a la pell pots aplicar-la amb moviments circulars. Recorda que abans de posar-te la crema has d’eixugar els peus amb cura, perquè l’excés d’humitat no afavoreixi l’aparició de fongs i bacteris.

cuidar els peus

Calçat i mitjons adequats

El calçat és com la nostra segona pell i influeix enormement en la salut dels nostres peus i també en el nostre cos, com és l’espina dorsal. Tria un calçat ample, flexible i elaborat amb materials que facilitin la respiració dels peus amb l’exterior. Evita els talons i el calçat alt, poden causar danys a la llarga en la postura i provocar dolors d’esquena. D’altra banda, els mitjons mantenen els peus en una posició correcta i ens proveeixen higiene amb el contacte de la sabata. Mai has de fer servir materials sintètics, que a més de fomentar la sudoració, poden afavorir l’aparició de fongs i produir inestabilitat dins de la sabata.

crema per a peus

Cuida les ungles

Les ungles solen ser les parts més descuidades. La seva neteja no es limita a passar per la dutxa cada matí. Per mantenir la seva cura has de retirar les pells mortes sempre amb l’ajuda de tisores de pedicura, perquè si la pell s’estira pot provocar ferides que duren setmanes. Tanmateix porta les ungles sempre curtes, en primer lloc evitaràs l’ungla soterrada, que provoca fort dolors en caminar i per altra banda, seràs menys propens a tenir fongs i altres bacteris que s’originen per sota de l’ungla.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *